juzek335 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Cześć Szajbajk ale mam problem ze zdemontowanie opony obręcz mam przystosowaną do Tubless ale mam w środku dętke dziurawą i nie mogę ściognąć opony co mam zrobić???
elmapeto Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Spuść powietrze . Odklej ręcznie oponę od obręczy na całym obwodzie z obu stron. Potem łyżka do opon ,a najlepiej dwie i jazda. Musi zejść.
Gość Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Często się zdarza że opony Tubeless siedzą dość mocnoSpóscic powietrze później możesz stanąć butem przy samym rancie na oponie może się udaJa kiedyś polamalem trzy łyżki i nie dałem rady, aż w końcu zdjołem na siłę lapiac żabką i wtedy opuściła
Arcadius Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Ostatnio montowałem seryjnie opony Schwalbe na obręczy WTB STi23. Te ciaśniejsze można było oderwać od obręczy po zastosowaniu czegoś na poślizg. Czyli odrobina płynu (nawet więcej niż odrobina :)) do mycia naczyń z wodą, odchylenie najpierw jednej strony opony na maksa, przesmarowanie tak żeby woda z płynem dotarła w przestrzeń pomiędzy obręcz a rant opony. Później odrobina siły i zejdzie. Skuteczność tej metody podnosi specjalny środek Schwalbe do montażu opon na obręczy. Pamiętaj, aby nie smarować całego boku opony, musisz mieć zachowany chwyt opony żeby przy odrobinie siły oderwać ją o brzegu obręczy. U mnie działa za każdym razem.
Accent_Szaj Opublikowano 25 Lipca 2019 Opublikowano 25 Lipca 2019 Miałem to samo.Dzieje się tak jak mleczko dostanie się pomiędzy obręcz ,a oponę i da się mu parę lat na związanie Pytanie takie. Po co chcesz ściągnąć? Jak chcesz wymienić oponę ,to ją po prostu przetnij,bo przy mocowaniu możesz uszkodzić obręcz Jak jest inny powód,to nie ruszaj 💩 które nie śmierdzi
Rekomendowane odpowiedzi