Skocz do zawartości

Author creek

elmapeto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie pomogę w kwestii zakupu
Ale mam kask taki jak cie interesuje i jest bardzo wygodny, wentylacja mega tutaj jedyny minus taki ze kilka razy zeskakiwalem z roweru i zdzieralem kask bo mi coś wyleciało, brak siatki na owady
Regulacja kasku bardzo obszerna, nic nie uwiera i ściska
Już jeden taki oddał życie za mnie pękł mi na głowie po glebie więc się sprawdził

• 8 miesięcy temu...
Opublikowano

Tak. Już dawno kupiony.  Do zamknięcia. 

Opublikowano
Tak. Już dawno kupiony.  Do zamknięcia. 
No fakt nawet na zdjęciu masz ten kaska
Opublikowano

Nie da się ukryć. Zakup spoko. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Jak najbardziej też jestem zadowolony z niego. To mój pierwszy hełmofon :D i naprawde nic nie uwiera nie gniecie pasuje i w lecie i w "zimie"(okolice 0 to nie zima) jak pod niego cienką polarową czapkę założę. Jest fajniej rozbudowany niz szosowe więc i tył głowy powinien chronić lepiej. Tylko fakt na lato muszę pomyśleć nad siatka bo drobnica leci .... dobrze że nie zgarnąłem żadnego wkurrr. .... żądlaka.

Edytowane przez Wojtek O.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Po dłuższym czasie użytkowania mogę polecić. Jedyną wada to brak siatki przeciw robalom.  

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Trzeba tylko dobrze paski wyregulowac by nie przesuwal sie przy upadku i spotkaniu z gleba. Znajomemu przez to lamiacy sie daszek wbil sie w czolo. 

• 1 rok później...
Opublikowano

Niestety ostatnio miałem nieprzyjemność przetestować ten kask w praktyce, upadek niemal całą siłą na kask, bez ochrony rękami, przelot przez kierownicę.

Kask ochronił głowę, cały porysowany i pęknięty w 2 miejscach. Zrobił co miał zrobić, czyli bez uszczerbku jeśli chodzi o głowę.

20220327_160405.jpg 20220327_160414.jpg