Filipeu Opublikowano 10 Czerwca 2019 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Witam, jakie hamulce (klocki) polecacie do tych kół? W miarę tanie jakby można było. https://evanlite.com/product/tubular-black-50/#piasty Szytki wybrałem takie: https://www.decathlon.pl/szytka-strada-700x23-id_8409310.html?gclid=EAIaIQobChMImsfb44Oh4gIVE8ayCh1VAAH4EAQYAyABEgKSuPD_BwE&gclsrc=aw.ds i myślę, że to dobry wybór.
Filipeu Opublikowano 14 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2019 A jakieś najtańsze? Tańsze, ale nadal dobre w miarę jakościowo.
Łukasz_P Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Kupiłeś koła za 3k PLN i będziesz oszczędzał na klockach za 150 zł?! 2
Kawasaki Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Koła widać a klocków już nie No offence
Łukasz_P Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 To niech weźmie starsze SwissStop Yellow King 😂 Poza tym Evanlite dodaje klocki do carbonu w komplecie. Nie wiem jakie dają, ale ja mam z No-Limited i ostatnio na deszczu, to równie dobrze mógłbym nie mieć wcale hamulców. Dlatego idą już do mnie SwissStop’y.
Antyszprycha Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 To niech weźmie starsze SwissStop Yellow King Poza tym Evanlite dodaje klocki do carbonu w komplecie. Nie wiem jakie dają, ale ja mam z No-Limited i ostatnio na deszczu, to równie dobrze mógłbym nie mieć wcale hamulców. Dlatego idą już do mnie SwissStop’y. Dobra decyzja ! Używam i uważam ze to najlepsze klocki (do karbonu) bo te do Alu to mi się swiss stop-iły w Tatrach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro
Kruk Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 55 minut temu, Kawasaki napisał: Koła widać a klocków już nie To jest dobry tekst, jak chcesz mieć piękny rower to okey, ale analogicznie, suport też masz byle jaki bo go nie widać? Pamiętaj, stać Cię na drogie komponenty to musi Cię być stać na drogie serwisy,tak jak i tutaj, chcesz mieć dobre klocki które hamują i nie niszczą tak karbonu? to musisz zapłacić, proste.
Łukasz_P Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 4 godziny temu, Antyszprycha napisał: Dobra decyzja ! Używam i uważam ze to najlepsze klocki (do karbonu) bo te do Alu to mi się swiss stop-iły w Tatrach Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Niebieskie Flash’e miałeś? Ja je miałem przy Campach i nie narzekałem, ale gór za wiele nie widziały 😜 Za tydzień te do carbonu będą miały dobry test, bo startuję w Koronie Kocich Gór, a jest tam np. Prababka 14% 😀
HarveyDent Opublikowano 28 Czerwca 2019 Opublikowano 28 Czerwca 2019 (edytowane) No i te szytki.... Oczywiście zdajesz sobie sprawę że dzięki temu te koła będą się toczyć jak na najgorszej oponie ? Nie mówiąc już że lekkie koła alu na dobrej oponie pokroju Conti GP 4000 SII zje ten setup na śniadanie. Jak się wchodzi w szytki to trzeba brać pod uwagę koszty obsługi. BTW: Klocki które daje Evanlite to jakaś słabiutka chińszczyzna. Edytowane 28 Czerwca 2019 przez HarveyDent
Argi Opublikowano 30 Czerwca 2019 Opublikowano 30 Czerwca 2019 W dniu 15.06.2019 o 13:48, Łukasz_P napisał: Niebieskie Flash’e miałeś? Ja je miałem przy Campach i nie narzekałem, ale gór za wiele nie widziały 😜 Za tydzień te do carbonu będą miały dobry test, bo startuję w Koronie Kocich Gór, a jest tam np. Prababka 14% 😀 Napisz, jakie masz wrażenia na tych Black Prince'ach. U mnie tragedia. szarpie mocno na tyle, totalny brak modulacji. Nie jest to wina obręczy, założyłem klocki z zestawu (china?) i na tych hamuje normalnie. BTW widziałem gdzieś na zagranicznych forach wpisy o podobnych problemach ze Swissami, zwłaszcza na "basalt track". Teraz sam już nie wiem co kupić. Może Reynoldsy?
Łukasz_P Opublikowano 30 Czerwca 2019 Opublikowano 30 Czerwca 2019 1 godzinę temu, Argi napisał: Napisz, jakie masz wrażenia na tych Black Prince'ach. U mnie tragedia. szarpie mocno na tyle, totalny brak modulacji. Nie jest to wina obręczy, założyłem klocki z zestawu (china?) i na tych hamuje normalnie. BTW widziałem gdzieś na zagranicznych forach wpisy o podobnych problemach ze Swissami, zwłaszcza na "basalt track". Teraz sam już nie wiem co kupić. Może Reynoldsy? Wiesz co, u mnie nie ma takiego problemu. O wiele lepiej hamuje od tych, co dostałem z No Limited. Czekam jeszcze tylko na deszcz, żeby sprawdzić.
Monet24 Opublikowano 14 Września 2019 Opublikowano 14 Września 2019 Na deszczu też będą się nieźle sprawować
Łukasz_P Opublikowano 14 Września 2019 Opublikowano 14 Września 2019 Nieźle, to za dużo powiedziane. Po prostu lepiej od tych chińskich, ale dalej słabo. 1
Rekomendowane odpowiedzi