Skocz do zawartości

Sztyca regulowana MYK MYK

duduspl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chce kupić sztyce do roweru Giant Trance x3 która umożliwi mi regulację wysokości siodełka podczas jazdy.

Pancerze muszą być poprowadzone na zewnątrz.

Chce wydać jak najmniej. bo jak patrzyłem ile takie kosztują to za 1/3 tego kupiłem ten używany rower :D 

Co byście polecili nawet używanego?

Opublikowano

Ja mogę polecić rockshox Reverb, działa bardzo ładnie,
Jak jesteś trochę serwisantem amatorem jesteś w stanie zrobić jej pełen serwis samemu

Opublikowano
5 godzin temu, piter614 napisał:

Ja mogę polecić rockshox Reverb, działa bardzo ładnie,
Jak jesteś trochę serwisantem amatorem jesteś w stanie zrobić jej pełen serwis samemu

Nawet spoko. Używka za 400zł. A co tam jest do robienia ? Umiem odpowiedzieć hamulce z płynem  mineralnym.  

Opublikowano (edytowane)

Wysyłają - przyszła do mnie bardzo szybko.

Na razie przejechałem na niej kilkaset kilometrów (w tym 3 maratony) i wszystko jest ok. Czasami zaskrzypi jak po myciu rower postoi kilka dni ale wystarczy przetrzeć brunoxem i problem znika.

Ja brałem 27,2 i w tym zestawie jest kiepska manetka (do baranka). Dokupiłem inną i ładnie działa.

Edytowane przez wgi
Opublikowano

Właśnie ja też bym jak już szukał 27,2 tylko pytanie czy to wytrzyma 105 kg plus praca na wybojach :) KS Levi i integra ma dozwolone tylko 90 kg  przy tej średnicy. Ja mimo że mam Thomsona to wolałbym Reverba z jednego powodu, prostszy serwis i są części zamienne od ręki.

Opublikowano

Przegląd reverb można zrobić w 1 h
Części dostępne w sklepach internetowych

Opublikowano

Ja wiem Piter :D i mnie boli że nie ma 27,2 rozmiaru :D 

Opublikowano (edytowane)

Limit, o którym pisałeś niestety przekraczam i jak na razie ascend wytrzymała ;)

Edytowane przez wgi