Kkaaeell Opublikowano 9 Czerwca 2019 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Czesc Po wczorajszej wycieczce na srebrna gore, kolega dzisiaj rano odkryl ze po lekkiej wywrotce ma uszkodzona obrecz i zeszło mu cale powietrze z opony. Obrecz jest alluminiowa. Doradzilem mu albo jazde na detce i sprawdzenie jak obrecz bedzie sie zachowywała. Co o tym sadzicie? Czy obrecz odrazu do wymiany bez kabinacji?
tadzikpl Opublikowano 9 Czerwca 2019 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Już samo zadawanie pytań, gdy widać pęknięcie obręczy przy nyplu, to kombinacja..Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2019 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Szprycha za chwilę wyrwie się z nyplem. Ja bym nie ryzykowała jazdy na tej obręczy.
Kkaaeell Opublikowano 9 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2019 Wlasnie zauwazylismy to pekniecie. Bardziej chodzilo mi o wyszczerbienie przy rancie opony. Obrecz w smietnik. Dzieki za odzew
Kruk Opublikowano 9 Czerwca 2019 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Jak nić obręcz na złom, trzeba kupić nową.
kaido2 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Opublikowano 9 Czerwca 2019 7 godzin temu, Kkaaeell napisał: Co o tym sadzicie? Czy obrecz odrazu do wymiany bez kabinacji? Ja bym kombinował zwłaszcza , ze to jest tylko jedna szprycha,. Nie raz dojeżdżałem obręcz 36, czy też 32h do końca bez jednej szprychy odpowiednio centrując koło. Nypel nie wylazł pękniecie jest z boku od uderzenia właśnie od strony gdzie doszło do pękniecia, zatem można też to miejsce odpowiednio wzmocnić dając do środka wstawkę i mieć komplet szprych. Jazda oczywiście już tylko na dętce.
Kruk Opublikowano 9 Czerwca 2019 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Jeśli to tańsza obręcz i jest katowana, to siły nie równo się rozkładają i mogą wtedy szprychy pękać jedne za drugą, w najgorszym wypadku kilka na raz i może zrobić się nieciekawie zwłaszcza jeśli to koło z roweru do skakania czy innego świrowania.
tol2di Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Podłącze się do tematu żeby nie zakładać nowego o podobnej treści. Czy te ślady na obręczach to pęknięcie na łączeniu obręczy
Kruk Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 To miejsce łączenia obręczy, w dobrych obręczach jest spawane i szlifowane na gładko
tol2di Opublikowano 11 Czerwca 2019 Opublikowano 11 Czerwca 2019 Ok czyli się nie rozlazło bo już miałem obawy że będę musiał kupić nowe
mareq Opublikowano 12 Czerwca 2019 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Też mam tak samo w tanich obręczach Euroline. Ostatnio wymieniałem opony i sprawdziłem miejsce łączenia. Trzyma dobrze ino faktycznie nieciekawie wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi