Skocz do zawartości

MUFA

Antox11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , czy jeżeli mam szerokość mufy 65mm to wejdzie korba 68mm Shimano ZEE? A jak nie to jest jakiś sposób ?

Opublikowano

To że nie ma idealnie 68 to nic takiego, bo moja np. mam 67 i wsio gra. Najrozsądniejszym rozwiązaniem było by dać po każdej stronie dodatkową podkładkę (1-1,5 mm) tak aby poszerzyć mufę o te 2-3 mm i po sprawie. Kup, wkręć wkład zgodnie z instrukcją (nie na siłę w opór ile wlezie) i jeśli będzie brakowało (tzn. między miskami a mufą będzie widoczna szczelina pomimo wkręcenia miski do wyczuwalnego oporu) to zastosujesz dodatkowe podkładki.

Opublikowano

OK dzięki jak będę miał jakiś problem to napisze

Opublikowano (edytowane)

Mufa ma nawet 68,2 mm, patrz gdzie jest ZERO a nie gdzie koniec suwnicy suwmiarki :D 

Normalny suport BSA i korba ZEE i wejdzie wszystko.

Edytowane przez Kruk
Opublikowano
27 minut temu, Kruk napisał:

Mufa ma nawet 68,2 mm, patrz gdzie jest ZERO a nie gdzie koniec suwnicy suwmiarki :D

Faktycznie dopiero zwróciłem uwagę. Oko mi słabnie. Dzięki za wyłapanie mojego przeoczenia.

@Antox11 w takiej sytuacji wszystko będzie pasować bez problemowo i bez kombinowania. Narzędzia kup lub zleć wymianę serwisowi. Nie wkręcaj niczego żabką a ni nie wykręcaj przecinakiem.

Opublikowano

Nie martw się Przeluka, każdemu się zdarza coś przeoczyć, grunt abyśmy się na wzajem pilnowali że tak to ujmę i poprawiali w razie czego :)

Hehehe aby nie było że "na tych forach to same bzdury piszą" :D :P