cichy300 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Cześć. Przymierzam sie do zakupu spodenek w okolicy 400zl. Wybrałem kilka modeli ale nie mogę się zdecydować. Jak ktoś któreś z nich miał to proszę o opinie. W nawiasach wkladki. 1. Northwave Lighting Bibshorts (K130 3D) 2. Luxa Basic Black (Dr. Pad Doc 74) 3. Raso Classic (Dr. Pad Doc 74) 4. Endura FS260 Pro Bibshorts (Seria 600) 5. Eroe Najlepsze Bibsy Swiata (Elastic Interface Anatomic Road Men) 6. More Cycling Bibshorts Special Black (Dr. Pad Doc 125) W moich zbiorach spodenk wyglada to tak: Decathlon 500<BCM Nowatex RecordCarbon<CCCStarsze z logiem plusa na udzie <Pearl Izumi Pro 1
JaW Opublikowano 7 Czerwca 2019 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Mam spodnie i spodenki z Eroe, są to zgodnie z nazwą Najlepsze Bibsy Świata. Jakość wykonania świetna, dopracowane co do najdrobniejszych szczegółów. Wkładka wygodna na kilkugodzinne jazdy i w dodatku taka, w której newralgiczne części ciała niemal się nie pocą. Tip ode mnie - napisz do Eroe maila, podając swoje DOKŁADNE wymiary (wzrost, waga, pas, biodra), a Przemek Zawada pomoże Ci wybrać rozmiar. Ja byłem pewien, że na mnie jest L, ale Przemek doradził mi M i był to strzał w dziesiątkę.
Gość Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 W dniu 7.06.2019 o 15:46, JaW napisał: Mam spodnie i spodenki z Eroe, są to zgodnie z nazwą Najlepsze Bibsy Świata No i jak tam po paru miesiącach ujeżdżania? Wciąż opinia tylko pozytywna, czy coś się zmieniło? Powiedz mi - na stronie Eroe zarzekają się, że "lycra użyta w produkcji jest miękka w dotyku, śliska i bardzo elastyczna – nie znajdziecie w niej czynnika kompresji, stawiamy na wygodę)" - ja tam lubię spodenki o właściwościach kompresyjnych. Te nie są takie jakby to powiedzieć... zbyt wiotkie? No i jeszcze jedno: jak wygląda zakończenie nogawek od wewnętrznej strony - mają jakieś silikony, które stabilizują nogawkę, żeby się nie przesuwała, czy tylko ściągacz na końcu? I jak tak, to czy ten ściągacz robi robotę, czy gacie podjeżdżają co chwilę do góry? @Łukasz_P, też się wypowiedz, jeśli mogę prosić.
Łukasz_P Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 Materiał w Eroe jest bardzo fajny, z tego co piszesz dokładnie taki, jaki potrzebujesz. Szelki też są świetne. Na nogawce od środka masz szeroki pasek silikonowy i nic nie podjeżdża. Natomiast jeśli chodzi o wkładkę, to ja osobiście jestem średnio zadowolony. Z tą w Martombike mój tyłek dogaduje się o wiele lepiej.
JaW Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 @Łabędź moje zdanie się nie zmieniło. Spodenki po wieeelu godzinach w siodle są nadal moimi ulubionymi. Wkładka świetna jak dla mnie. Lycra nie jest wiotka, zdecydowanie obciska ciało. Trzeba tylko dobrać odpowiedni rozmiar. Ściągacz ma 4 cm, jest gumowy, a te symbole Eroe są silikonowe. Nogawki ani o milimetr nie podjeżdżają do góry. Kiedy poleciałem w nich na asfalt obtarłem biodro, a spodenki całe Warto kupić, choć drogie, nawet po rabacie.
Gość Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 6 minut temu, Łukasz_P napisał: Natomiast jeśli chodzi o wkładkę, to ja osobiście jestem średnio zadowolony. Ta sama wkładka jest w najdroższych portkach Raso, tych premium, za 499 pln. Kurde, to może jednak Castelli? Dzięki, @JaW. W tańszych spodenkach Raso jest wkładka Dr Pad, w tych premium - ta sama co w Najlepszych Bibsach Świata. Więc coś jednak musi być w niej sensownego, mimo, że akurat z tyłkiem @Łukasz_P się nie dogaduje. Mój tyłek chyba jest w miarę tolerancyjny, więc powinienem być zadowolony, choć to się oczywiście okaże w boju. Bardziej zależało mi na opinii o elastyczność nogawek i stabilność ściągacza, za co serdecznie dziękuję. No i super, że wrzuciłeś fotkę! 6 minut temu, JaW napisał: Trzeba tylko dobrać odpowiedni rozmiar. Konsultowałem rozmiar z Przemkiem - sugeruje S, krój Regular.
Łukasz_P Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 Castelli Progetto x2 chciałem wziąć w promo, ale zwinęli mi z przed nosa rozmiary, dlatego poszedłem w Eroe. Bez promki bez 500-600 nie kupisz żadnych z tą wkładką. Weź albo Eroe albo Martombike. Może mam specyficzny tyłek po prostu. Ale mi to na rękę, bo za Martomy płaciłem po 200 zł. Za tą cenę nie ma dla nich konkurencjo imho.
Gość Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 7 minut temu, Łukasz_P napisał: Bez promki bez 500-600 nie kupisz żadnych z tą wkładką. No właśnie rozterka polega na tym, że w sprawdzonym sklepie mam do kupienia w moim rozmiarze (tylko mój rozmiar im akurat został) spodenki Castelii w z wkładką Progetto x2 Air za... 349 pln. Albo jak nie to, to za 400 pln Eroe. I tak się trochę biję z myślami.
Łukasz_P Opublikowano 12 Września 2019 Opublikowano 12 Września 2019 O to dla siebie bym wziął te Castelli, bo mamy chyba ten sam rozmiar 😜. Ale na razie 4 pary mi starczą. To ja bym wziął Castelli, bo w tej cenie pewnie już nie będziesz miał okazji, a Eroe raczej nie podrożeją i będziesz mógł je kupić jako następne.
Antyszprycha Opublikowano 13 Września 2019 Opublikowano 13 Września 2019 Osobiście przymierzałem Najlepsze Bibsy Świata i czułem się w nich dziwnie bo lycra jest tak cieńka i delikatna, że nie czuć na sobie spodenek, dziwne uczucie ale pewnie kwestia przyzwyczajenia. Oddałem je natomiast przez ten szeroki ściągacz na wykończeniu. U mnie powodował efekt "kiełbasy" Nie proporcjonalnie mocno w stasunku do reszty materiału sciągał dolną część uda przez co powstawała widoczna fałda Póki co moim ulubionym modelem są Castelli Vellocissimo IV Black, mam też Raso w tańszej wersji ale wkurzają mnie lekko białe szelki, chętnie przytuliłbym te premium ale jak u przedmówce - 4 pary mi starczą
Gość Opublikowano 13 Września 2019 Opublikowano 13 Września 2019 Szit, też mam w sumie cztery pary, w tym dwie superkozackie od CCC Team, których wkładka jest nawygodniejsza na jakiej siedziałem do tej pory i nawet na dystansach 200+ nie czułem ani cienia dyskomfortu... To ja chyba na razie temat spodenek odpuszczam, dopóki nie dotyram którychś tak, że trzeba będzie wymienić, ale to już pewnie na wiosnę. Te Castelli w promocji mi przepadną, ale zawsze zostaje jeszcze na placu boju Eroe. No i polowanie na promocje w Raso. Niech mają polscy producenci też coś. 😉
Antyszprycha Opublikowano 13 Września 2019 Opublikowano 13 Września 2019 51 minut temu, Łabędź napisał: Szit, też mam w sumie cztery pary, w tym dwie superkozackie od CCC Team, których wkładka jest nawygodniejsza na jakiej siedziałem do tej pory i nawet na dystansach 200+ nie czułem ani cienia dyskomfortu... To ja chyba na razie temat spodenek odpuszczam, dopóki nie dotyram którychś tak, że trzeba będzie wymienić, ale to już pewnie na wiosnę. Te Castelli w promocji mi przepadną, ale zawsze zostaje jeszcze na placu boju Eroe. No i polowanie na promocje w Raso. Niech mają polscy producenci też coś. 😉 Znając życie Raso na czarny piątek będzie miał - 30%
Gość Opublikowano 13 Września 2019 Opublikowano 13 Września 2019 No właśnie też mam ten fakt na uwadze.
Łukasz_P Opublikowano 13 Września 2019 Opublikowano 13 Września 2019 Myślę, że na czarny piątek każdy wrzuci coś ciekawego. Przynajmniej tak było w zeszłym roku i sam na to czekam.
Rekomendowane odpowiedzi