Skocz do zawartości

Otarcie ramy

karoltw2001

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Kupiłem niedawno rower, dałem ponad 2500 więc wydaje mi sie sporo. Próbowałem go szanować i dbać ale pewnego razu oparłem go o ścianę. Przewrócił się i rama się otarła o tą ścianę. Dołączam zdjęcia. Proszę pomóżcie czy da się z tym coś zrobić? 

IMG_20190606_144255.jpg IMG_20190606_144231.jpg
Opublikowano

Najzdrowiej to olać. To jest rower terenowy i jeszcze nie raz go obedrzesz. Przecież i tak go nie sprzedaż za tyle za le kupiłeś, więc co to za różnica? Obtarcie wygląda jakby było do samego metalu, czyli nie bardzo są w ogóle możliwości naprawy. Nawet zapolerować nie ma jak, bo wykończenie jest matowe...

• Pomógł 1
Opublikowano

Pierwsze rysy zawsze bolą, następne juz mniej i mniej :) na pocieszenie napisze Ci ze ja swój  podobnie zarysowale  w pierwszy dzień od zakupu :)

Opublikowano

Kompletnie się tym nie przejmuj i ciesz się jazdą zamiast przejmować się rysami.

Opublikowano

Pozostaje firmowy czarny Marker i po sprawie przynajmniej ja w ten sposób wizualnie niweluje rysy na czarnych elementach roweru

Opublikowano

Ja kupiłem w OBI spray czarny matowy. Z bliska widać trochę różnicę zwłaszcza na początku, ale z czasem jak będziesz przecierał ramę i delikatnie go tym sposobem przypolerujesz to ciężko będzie znaleźć różnice w kolorze.

Opublikowano

Kup sobie folie ochronną
Ja dałem prawie 9 k i też jest poobdzierany teraz mam folie ale trochę za puźno ją nakliłem