33wwww33 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 sOd trzech dni walczę z uszczelnianiem opon - Kenda Slant Six 700x35c zwijane i Mavic Aksium Disc, mleczko Trezado. Na oponach zrobiłem do 100km z dętkami i chciałem zalać mleczkiem. Opony bardzo luźno wchodziły na obręcz. Wykręcenie wentylka i kompresor i opona wskakuje na swoje miejsce. Mam jednak problem z rantami opony- ta część wchodząca do obręczy ma na całej długości małe rowki: Po wielu próbach i dolewce mleczka udało mi się to w miarę uszczelnić. Jest OK jak nabiję 4bar. Ale nie ma mowy o niższym ciśnieniu- po wjechaniu na nierówność bokiem od razu rozszczelnia się na rancie i część powietrza ucieka. Jest jakiś sposób na to? Typu nasmarowanie rantów butaprenem przed założeniem?
Kruk Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Dokładnie. Jeśli obręcz jest Tubless ready i kupisz takie opony to nie powinno być problemu
seraph Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 (edytowane) 5 godzin temu, 33wwww33 napisał: nasmarowanie rantów butaprenem Ciekawa koncepcja😆Niestety to jest opona zupełnie nie pod tubelless i nigdy nie będzie idealnie - nawet ghetto tutaj nie da rady na 100%, bo dętka nie dopasuje się do tych rowków. Już prędzej bym to spróbował spolerować na gładko, ale ile trzeba by cierpliwości, żeby osnowy przy tym nie uszkodzić. Edytowane 6 Czerwca 2019 przez seraph
SzpiceR Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Do tego obawiam się, że 35c to jednak trochę za dużo na aksiumy
Kruk Opublikowano 6 Czerwca 2019 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Dla mnie sprawa jasna. Nie da się uszczelnić to jeździj na dętkach, jak zajedziesz to kup pod TR opony. Albo kup opony do TR i po sprawie. 1
Rekomendowane odpowiedzi