GOD1337 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Hej, potrzebuję roweru dla naprawdę potężnego zawodnika (195 cm wzrostu + 135 kg żywej masy). Trzeba pozbyć się zbędnego balastu Budżet: ~2200 PLN Polecacie coś co wytrzyma takie obciążenie ulanego byka?
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 A chcesz jeździć bardziej wyczynowo czy raczej spokojne przejażdżki?
GOD1337 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2019 Spokojne przejażdżki na asfaltowych trasach
Gość Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) To trzeba roweru typu trekking lub cross szukać. Tutaj masz odpowiedni wątek: Edytowane 4 Czerwca 2019 przez Gość
elmapeto Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Moim zdaniem przy takiej wadze mocne koła to podstawa. Reszta podzespołów tak szybko się zużywa , że lepiej tańsze niż droższe. Nie mówię jednak ,że najtańsze;-) jestem też zdania,że koła trekingowe mogą nie sprostać zadaniu.osobiście gdy zaczynalem jazdę ,tak na poważnie, codziennie ,kupiłem rockridera 540. Ważyłem wtedy ponad 150 kg. Później zmieniłem koła na mocniejsze. Oponki też zacne, 2,35 cała szerokie .jeżdżę nim już ponad dwa lata ,choć teraz już lżejszy;-) ale walczę dalej.
leejoonidas Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Mam znajomego co waży 150 kg i jeździ takim rowerem krosowym jaki poleciła koleżanka powyżej, głównym problemem w rowerze przy tak dużej masie Twojego Body to jest wytrzymałość tylnego koła, jak zaczną się sypać szprychy jedna po drugiej wtedy lepiej wymienić je na grubsze, jednemu takiemu byczkowi robiłem tylne koło w rowerze na szprychach do elektryka o grubości 2,3mm.
Przemcio Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 Ja ważąc 2 lata temu 132 kupiłem Cube attentiona. Wytrzymał zrzut prawie 20kg z tyłka. Bardzo go lubiłem bo mimo ze był to rower górski to oszczędzał kręgosłup bo geometria ramy była osobliwa i pozycja w miarę wyprostowana. Napewno na tym etapie nie szukaj roweru o agresywnej geometrii.
elmapeto Opublikowano 4 Czerwca 2019 Opublikowano 4 Czerwca 2019 (edytowane) Ja kupiłem takie koła https://ctbike.pl/novatec-kolo-tyl-26-mtb-pro-alexrims-md-21-d042sb.html tyle ,że 27,5 i dają radę już od ładnych kilku tysięcy pod moją ciężka d... Teraz dopiero w związku z tym ,że waga się zmniejsza, zamówiłem węższe oponki ,tak na lato. Na zimę znowu wrócę do szerokich balonów. Edytowane 4 Czerwca 2019 przez elmapeto
Gość Opublikowano 24 Lipca 2019 Opublikowano 24 Lipca 2019 Zgodnie z zasadami, pytanie powinno paść w którymś z wątków przyklejonych w tym dziale. Ten temat uważam za wyczerpany. Zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi