Skocz do zawartości

Rower dla POTĘŻNEGO zawodnika! :)

GOD1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, 

potrzebuję roweru dla naprawdę potężnego zawodnika (195 cm wzrostu + 135 kg żywej masy). :)
Trzeba pozbyć się zbędnego balastu :)

Budżet: ~2200 PLN 

Polecacie coś co wytrzyma takie obciążenie ulanego byka?

Opublikowano

A chcesz jeździć bardziej wyczynowo czy raczej spokojne przejażdżki?

Opublikowano

Spokojne przejażdżki na asfaltowych trasach :)

Opublikowano (edytowane)

To trzeba roweru typu trekking lub cross szukać.

Tutaj masz odpowiedni wątek:

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Moim zdaniem przy takiej wadze mocne koła to podstawa. Reszta podzespołów tak  szybko się zużywa , że lepiej tańsze niż droższe. Nie mówię jednak ,że najtańsze;-)  jestem też zdania,że koła trekingowe mogą  nie sprostać zadaniu.osobiście gdy zaczynalem jazdę ,tak na poważnie, codziennie ,kupiłem rockridera 540. Ważyłem wtedy ponad 150 kg. Później zmieniłem koła na mocniejsze.  Oponki też zacne, 2,35 cała  szerokie .jeżdżę nim już ponad dwa lata ,choć teraz już lżejszy;-) ale walczę dalej.

Opublikowano

Mam znajomego co waży 150 kg i jeździ takim rowerem krosowym jaki poleciła koleżanka powyżej, głównym problemem w rowerze przy tak dużej masie Twojego Body to jest wytrzymałość tylnego koła, jak zaczną się sypać szprychy jedna po drugiej wtedy lepiej wymienić je na grubsze, jednemu takiemu byczkowi robiłem tylne koło w rowerze na szprychach do elektryka o grubości 2,3mm.

Opublikowano

Ja ważąc 2 lata temu 132 kupiłem Cube attentiona. Wytrzymał zrzut prawie 20kg z tyłka. Bardzo go lubiłem bo mimo ze był to rower górski to oszczędzał kręgosłup bo geometria ramy była osobliwa i pozycja w miarę wyprostowana.

Napewno na tym etapie nie szukaj roweru o agresywnej geometrii.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Zgodnie z zasadami, pytanie powinno paść w którymś z wątków przyklejonych w tym dziale.

Ten temat uważam za wyczerpany.

Zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...