Sarkazm Opublikowano 19 Maja 2017 Opublikowano 19 Maja 2017 Witajcie Debiutuje tym wpisem dlatego chciałbym wszystkich przywitać Chciałbym kupić regulowaną sztycę 125/.....mm | 30.9mm I mam problem, ponieważ jak kupowałem rower (Spec Camber) to miałem sztycę 30.6mm/350mm Mam 186cm i sztyca bez 0,5-1 cm dochodziłą do miejsca granicznego. W sklepie poradzili mi żeby od razu kupił 30.9mm/400mmm tak żeby w razie zjazdów podsiodłówka nie dostała. Obecnie zastanawiam się nad kupnem sztycy regulowanej, ponieważ przy bardziej stromych zjazdach obecna sztyca mi przeszkadza. Mam jednak dylemat co do samej długości sztycy i nie wiem jaką wybrać i czym się kierować, bo to dla mnie nieznany temat. Początkowo myślałem nad 100/350mm | 30.9mm, ale nie wiem, czy właśnie nie będzie za krótka, bo już taką długość sztywnej miałem, ale może w regulowanych obowiązuje inny dobór. Są jeszcze dwa warianty: 125/385mm | 30.9mm i 125/420mm | 30.9mm. Zastanawiam się jednak, czy 420mm nie będzie za długa (teraz mam 400mm i jest na 7,5 w 11 cm skali - punkt graniczny) Możliwe, ze 385mm będzie kompromisem, ale tego też nie wiem. Nie wiem, czy te dane wystarczą do określenia czegokolwiek. Rura podsiodłowa ma ok 20cm. Z góry dziękuje za pomoc Pozdrawiam Sebastian
Rekomendowane odpowiedzi