Arbusialskyy DDL Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Witam, posiadam luzy na tym "Czymś" Nie wiem jak to moze sie prawidłowo nazywać, jak to mozna usunąć albo co trzeba wymienić? Jest to jakaś Oś? jesli tak to jaka dokładnie, Model rowera: Kellys Tyke 10 27,5.
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Ja bym zaczęła od dokręcenia śrub. Zrób to z odpowiednim momentem - powinien być podany (wartość w Nm).
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Jaki ten luz jest boczny czy góra dół ? Najlepiej było zrobić foto telefonem i dodać bo na tym zdjęciu wyżej słabo widać ,to co zaznaczyłeś to chyba link Może tam być luz na tulejce montażowej dampera Jak bardzo katowałeś ten rower?😎
Arbusialskyy DDL Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2019 Jak podnosze chwytam za siodełko to podnosi sie delikatnie tez ten luz, czyli góra, jak bardzo katowałem? Nie umiem lądować czyli skok i nie za dobre wylądowanie. Ostatnio był tez na singlach ze mną, ale te luzy juz mam gdzieś od miesiąca, rower zakupiony około 4 miechy temu. 8 minut temu, Sziva napisał: Ja bym zaczęła od dokręcenia śrub. Zrób to z odpowiednim momentem - powinien być podany (wartość w Nm). Czym dokręcić te "Śruby" Imbusem dalej nie pójdzie czy co to do cholery jest.
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Jeśli dokręcenie nic nie daje, to zostaje rozkręcenie całości i obejrzenie co się wyrobiło. Tylko rób sobie zdjęcia co i gdzie po kolei było.
Arbusialskyy DDL Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2019 Rozumiem, drogie są takie nowe łożyska?
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 W zależności od jakości od kilku do kilkudziesięciu złotych za sztukę.
User56sz Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) Tu masz materiał do porównania, zobacz co się ewentualnie uszkodziło. Dokładnie zobacz w którym miejscu jest luz. Edytowane 3 Czerwca 2019 przez User56sz
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Rozkręcić i zobaczyć trzeba obstawiam że tulejki się wyrobił i mają luzMoże nawet nie było po zakupie dokręcone często się zdarzaTak jak pisałem nie ma rady trzeba rozebrać
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 3 godziny temu, Arbusialskyy DDL napisał: Witam, posiadam luzy na tym "Czymś" Nie wiem jak to moze sie prawidłowo nazywać, jak to mozna usunąć albo co trzeba wymienić? Jest to jakaś Oś? jesli tak to jaka dokładnie, Model rowera: Kellys Tyke 10 27,5. Po pierwsze to nie jest post do dyskusji ogólnej, przenoszę i na przyszłość proszę pisać posty w odpowiednim miejscu, albo będą usuwane. Po drugie, czy kiedykolwiek to zawieszenie widziało serwis?
Arbusialskyy DDL Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2019 Nie, rower jest praktycznie nowy, 4 miesiące od zakupu.
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 Czyli rower jest na gwarancji... Muszę dalej tłumaczyć?
Kruk Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 (edytowane) To że nowy nie znaczy że służy do katowania, to jest trialowiec czy też Maratonowiec nie rower do Enduro czy DH, jak przesadziłeś to albo łożyska szlag trafił lub tuleje dampera. Do jednego i drugiego będzie potrzebna praska aby wprasować łożyska nowe lub tuleje. Nie mniej bez zobaczenia co się dokładnie stało nie dowiesz się. Fakt jak jest na gwarancji można oddać na gwarancje ale musisz się liczyć z tym że mogą nie zrobić tych elementów na gwarancji bo powiedzą Ci że " rower użytkowany niezgodnie z przeznaczeniem", może tak być lecz nie musi. Jak się na tym nie znasz kompletnie to od razu na serwis. P.S. Aha, i pisanie że mój kolega/znajomy ma taki czy podobny i na nim lata na dropach i hopach nie jest wytłumaczeniem. Edytowane 3 Czerwca 2019 przez Kruk
Gość Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 21 minut temu, Kruk napisał: To że nowy nie znaczy że służy do katowania Dokładnie tak. Zasada stara jak Świat. Użytkuj sprzęt zgodnie z przeznaczeniem a będzie służył ci lata.
Arbusialskyy DDL Opublikowano 3 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2019 1 godzinę temu, Kruk napisał: To że nowy nie znaczy że służy do katowania, to jest trialowiec czy też Maratonowiec nie rower do Enduro czy DH, jak przesadziłeś to albo łożyska szlag trafił lub tuleje dampera. Do jednego i drugiego będzie potrzebna praska aby wprasować łożyska nowe lub tuleje. Nie mniej bez zobaczenia co się dokładnie stało nie dowiesz się. Fakt jak jest na gwarancji można oddać na gwarancje ale musisz się liczyć z tym że mogą nie zrobić tych elementów na gwarancji bo powiedzą Ci że " rower użytkowany niezgodnie z przeznaczeniem", może tak być lecz nie musi. Jak się na tym nie znasz kompletnie to od razu na serwis. P.S. Aha, i pisanie że mój kolega/znajomy ma taki czy podobny i na nim lata na dropach i hopach nie jest wytłumaczeniem. Gdzie ja napisałem ze znajomy ma podobny, ten uskok nawet pół metra nie miał.
Kruk Opublikowano 3 Czerwca 2019 Opublikowano 3 Czerwca 2019 To jest częsty tekst ludzi którym rower się rozklekotał i pisali że koledzy mają podobny czy ten sam i latają.
Rekomendowane odpowiedzi