skonieczny1971 Opublikowano 18 Maja 2017 Opublikowano 18 Maja 2017 Witam, potrzebuję pomocy w dobraniu całego napędu (kaseta, korba, ew. manetki) do starego jakiegoś marketowego roweru (bodajże STRONG). Ma on służyć tylko i wyłącznie na dojazdy do pracy (ale w terenie niestety dość pagórkowatym). Mam na stanie przerzutkę tylną Deore (nieużywana sprzed chyba 5 lat) może da się ją wykorzystać? Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Tejot Opublikowano 18 Maja 2017 Opublikowano 18 Maja 2017 Na pewno kaseta?? W markeciakach to raczej do dziś królują wolnobiegi, a jak to "zabytek" to tym bardziej prawdopodobne. Co masz tam teraz?? Możne coś się da wykorzystać.
skonieczny1971 Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Opublikowano 18 Maja 2017 O dziwo w tym czymś jest napęd 3x8 (sic!) na Shimano....ale czas coś z tym zrobić bo serwisu to to nie widziało chyba od początku.... Z tyłu jest Shimano Tourney z przodu noname...manetki Alivio Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Andrzej Sawicki Opublikowano 18 Maja 2017 Opublikowano 18 Maja 2017 Na początek przeczyścić, nasmarować i wypróbować. To jest wszystko stal. Jeśli było mało używane, sama regulacja może wystarczyć. Na 3x8 do pracy spokojnie pojeździsz, po prostu ignorując przednią przerzutkę. Jeszcze lepiej byłoby zrobić profesjonalny przegląd w lokalnym serwisie, aby było sprawne i ew. od razu wymienione co trzeba. Ale to minimum kilka dych plus elementy wymieniane.
Tejot Opublikowano 18 Maja 2017 Opublikowano 18 Maja 2017 (edytowane) 18 minut temu, skonieczny1971 napisał: O dziwo w tym czymś jest napęd 3x8 (sic!) na Shimano No to się zdziwiłem Jak wspomniał @Andrzej Sawicki, przeczyścić przesmarować wyregulować i powinno banglać. Jak możesz, wrzuć fotki, jak to teraz wygląda bo tak w ciemno to trochę ciężko doradzać. Edytowane 18 Maja 2017 przez Tejot
skonieczny1971 Opublikowano 18 Maja 2017 Autor Opublikowano 18 Maja 2017 No to działam, dzięki....Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi