ahaja Opublikowano 1 Czerwca 2019 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Oglądając specyfikację tej ramy - Cube Stereo 120 - przeczytałem, że można do niej zamontować z tyłu tylko przerzutkę Shimano. Czym to jest spowodowane, czy np Sram ma inne śruby montażowe, czy jakiś inny powód ... bo ciężko mi to zrozumieć.
Kruk Opublikowano 1 Czerwca 2019 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Hak ramy Cubusia jest wysunięty do tyłu, to tak jakby miał wbudowany adapter od Shimano i do takiej ramy montuje się przerzutkę Shimano bez tego adaptera: Dlatego przerzutki Srama które nie mają takiego adaptera, będą za daleko wysunięte od kasety i będą gorzej działać. Trzeba by w takiej ramie zmienić hak albo tylko przerzutki Shimano, z tym że te nowe 12 też by pewnie nie działały.
Przemcio Opublikowano 1 Czerwca 2019 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Nie ma problemu z montażem srama. Są w sprzedaży haki. Ja składałem na tej ramie od podstaw rowerek i mam w nim Sram GX grupę. W kpl z ramą miałem hak do shimano. Ten do srama jest krótszy i pod innym katem. Wymiana insertu to 10 sekund. Tak wyglada hak pod sram do Cube https://www.bike-discount.de/en/buy/cube-derailleur-hanger-2090-axh-82179
ahaja Opublikowano 1 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 1 Czerwca 2019 Dziękuję za rozwianie wątpliwości.
Przemcio Opublikowano 1 Czerwca 2019 Opublikowano 1 Czerwca 2019 O tym pisałem wyżej Chyba raczej nie o tym. Ty pisałeś o adapterach ja o haku. ;-)
Kruk Opublikowano 1 Czerwca 2019 Opublikowano 1 Czerwca 2019 5 godzin temu, Kruk napisał: Trzeba by w takiej ramie zmienić hak albo tylko przerzutki Shimano, z tym że te nowe 12 też by pewnie nie działały.
Rekomendowane odpowiedzi