Skocz do zawartości

Kaseta Shmiano HG-400

Pluto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

61376174_557364374787217_7233658270102061056_n.thumb.jpg.d9b1c9610abe8cb1f51747f6bfe83927.jpgWitam,

Mam pytanie czy ta kaseta przyjmie jeszcze nowy łańcuch, czy już czas na zmianę ?? 

Pozdro :)

Opublikowano

Najlepiej założyć nowy łańcuch będzie wiadomo...myślę, że przyjmie

...i kupić lepszy łańcuch

Opublikowano

koronka 5 na pewno i może 6 już swoje widziały, zobacz na grubość ząbków 5 i 6 a reszty, 5 jest stanowczo węższe niż np 1 koronka.

Opublikowano

KMC robi niezłe łańcuchy sam używam...miałem gorszą kasetę i łańcuch przyjęła

kaseta nie jest droga i w razie czego zmienisz

Opublikowano
3 godziny temu, wozo13 napisał:

KMC robi niezłe łańcuchy emoji3.png sam używam...miałem gorszą kasetę i łańcuch przyjęła emoji6.png

kaseta nie jest droga i w razie czego zmienisz emoji3.png

Ja bym nie ryzykował i zamówiłbym nową kasetę, śmiem twierdzić, że nowego łańcucha ta już nie łyknie.

Opublikowano
37 minut temu, SpiderMAN napisał:

Ja bym nie ryzykował i zamówiłbym nową kasetę, śmiem twierdzić, że nowego łańcucha ta już nie łyknie.

bez przesady, ja tu widze tylko leciutkie zadziory,  zamow campagnolo record c9  oraz zaopatrz sie w przymiar do lancucha, wpadnie 0.75 mozna myslec o wymianie

Opublikowano

kaseta ma od 4 koronki duże luki między zębami, porównaj sobie 1,2 koronkę kasety z 4 i 5, na tych biegach nowy łańcuch albo się nie ułoży albo będzie przeskakiwał. W droższych XT można wymieniać spokojnie poszczególne koronki.

Opublikowano (edytowane)

Ostatnio zmieniałem łańcuch na kmc x9.93 , tak z ciekawości,bo zawsze dawałem shimanowski hg 93 i kaseta stroiła fochy na najczęściej używanych koronkach. Poszedłem jednak za radą i dalem mu się ułożyć przez jakieś 200 km. I śmiga jak należy. Warto było poczekać,bo pewnie kupiłbym od razu kasetę po pierwszej jeździe. 

Edytowane przez elmapeto
Opublikowano

Fakt koronki środkowe trochę zjedzone nowy łańcuch najgorzej przyjmuje małe zjedzone koronki...te większe trochę lepiej

Opublikowano

Dzięki Panowie.Zobaczę jak nowy łańcuch się zachowa,najwyżej wymienię kasetę:) liczę na to że nowy łańcuch będzie wyrozumiały hehe

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Wróciłem właśnie z pracy, i sprawdziłem ile wpada przymiar okazuje się że nawet 0.75 nie wpada,gdzie łańcuch ma zrobione 1700 km.Jest to łańcuch HG-53,fakt dbam o napęd i go czyszcze co 100-150 km.Nowy łańcuch zostawię i chyba wezmę i wymienię razem z kaseta, jak ten łańcuch co mam się skończy.

Pozdro :)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka