Pluto Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 Witam, Mam pytanie czy ta kaseta przyjmie jeszcze nowy łańcuch, czy już czas na zmianę ?? Pozdro
wozo13 Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 Najlepiej założyć nowy łańcuch będzie wiadomo...myślę, że przyjmie ...i kupić lepszy łańcuch
Kruk Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 koronka 5 na pewno i może 6 już swoje widziały, zobacz na grubość ząbków 5 i 6 a reszty, 5 jest stanowczo węższe niż np 1 koronka.
wozo13 Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 KMC robi niezłe łańcuchy sam używam...miałem gorszą kasetę i łańcuch przyjęła kaseta nie jest droga i w razie czego zmienisz
Gość Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 3 godziny temu, wozo13 napisał: KMC robi niezłe łańcuchy sam używam...miałem gorszą kasetę i łańcuch przyjęła kaseta nie jest droga i w razie czego zmienisz Ja bym nie ryzykował i zamówiłbym nową kasetę, śmiem twierdzić, że nowego łańcucha ta już nie łyknie.
Slick Tires Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 37 minut temu, SpiderMAN napisał: Ja bym nie ryzykował i zamówiłbym nową kasetę, śmiem twierdzić, że nowego łańcucha ta już nie łyknie. bez przesady, ja tu widze tylko leciutkie zadziory, zamow campagnolo record c9 oraz zaopatrz sie w przymiar do lancucha, wpadnie 0.75 mozna myslec o wymianie
Kruk Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 kaseta ma od 4 koronki duże luki między zębami, porównaj sobie 1,2 koronkę kasety z 4 i 5, na tych biegach nowy łańcuch albo się nie ułoży albo będzie przeskakiwał. W droższych XT można wymieniać spokojnie poszczególne koronki.
elmapeto Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 (edytowane) Ostatnio zmieniałem łańcuch na kmc x9.93 , tak z ciekawości,bo zawsze dawałem shimanowski hg 93 i kaseta stroiła fochy na najczęściej używanych koronkach. Poszedłem jednak za radą i dalem mu się ułożyć przez jakieś 200 km. I śmiga jak należy. Warto było poczekać,bo pewnie kupiłbym od razu kasetę po pierwszej jeździe. Edytowane 28 Maja 2019 przez elmapeto
wozo13 Opublikowano 28 Maja 2019 Opublikowano 28 Maja 2019 Ja bym nie ryzykował i zamówiłbym nową kasetę, śmiem twierdzić, że nowego łańcucha ta już nie łyknie.Fakt koronki środkowe trochę zjedzone nowy łańcuch najgorzej przyjmuje małe zjedzone koronki...te większe trochę lepiej
Pluto Opublikowano 28 Maja 2019 Autor Opublikowano 28 Maja 2019 Dzięki Panowie.Zobaczę jak nowy łańcuch się zachowa,najwyżej wymienię kasetę liczę na to że nowy łańcuch będzie wyrozumiały hehe Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Pluto Opublikowano 28 Maja 2019 Autor Opublikowano 28 Maja 2019 Wróciłem właśnie z pracy, i sprawdziłem ile wpada przymiar okazuje się że nawet 0.75 nie wpada,gdzie łańcuch ma zrobione 1700 km.Jest to łańcuch HG-53,fakt dbam o napęd i go czyszcze co 100-150 km.Nowy łańcuch zostawię i chyba wezmę i wymienię razem z kaseta, jak ten łańcuch co mam się skończy.Pozdro Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi