Skocz do zawartości

SR Suntour XCR - opinie.

Majk2005

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam krossa hexagona 3.0 chciałbym wymienić amortyzator ( zoom frogo hl 565 czy jakoś tak 80 mm skoku) na sr suntour xcr. Czy byłoby to możliwe i jak się do tego zabrać, pytam bo nie chcę kupować w ciemno. Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuję.

Opublikowano

Wyjmujesz stary widelec . Przekładasz dolną bieżnie sterów na nowy i montujesz nowy widelec. Ot to cała filozofia. Upewnij się tylko czy rura sterowa ma ten sam rozmiar(grubość).

Opublikowano

Tak, trzeba dopasować długość rury według starego amorka i nabić bieżnie 

Opublikowano
8 godzin temu, ACTIVIA napisał:

Tak, trzeba dopasować długość rury według starego amorka i nabić bieżnie 

...do tych sterów które posiadasz, bądź kupić całkowicie nowy zestaw sterów pasujący do ramy i amortyzatora.

16 godzin temu, Majk2005 napisał:

chciałbym wymienić amortyzator ( zoom frogo hl 565 czy jakoś tak 80 mm skoku) na sr suntour xcr

zamienił stryjek kijek, na drążek...

No cóż, jakim dysponujesz budżetem???

Opublikowano
W dniu 28.05.2019 o 15:26, SpiderMAN napisał:

...do tych sterów które posiadasz, bądź kupić całkowicie nowy zestaw sterów pasujący do ramy i amortyzatora.

zamienił stryjek kijek, na drążek...

No cóż, jakim dysponujesz budżetem???

Do 500. Sprawdziłem rozmiar mojej rury sterowej, jedyne amory ktore tam wchodzą to 1". Amorów jako takich na rozmiar koła 27.5 z tarczą z rurą sterową śr. 1" za bardzo nie ma. Może jest ktoś w stanie mi jakiś polecić.

Opublikowano
50 minut temu, Majk2005 napisał:

Do 500. Sprawdziłem rozmiar mojej rury sterowej, jedyne amory ktore tam wchodzą to 1". Amorów jako takich na rozmiar koła 27.5 z tarczą z rurą sterową śr. 1" za bardzo nie ma. Może jest ktoś w stanie mi jakiś polecić.

Przykro mi, nic nie znajdziesz pod koło 27,5" ze sterówką 1"... co można nazwać amortyzatorem.

Opublikowano (edytowane)

Tam jest 1 1/8 cala. Prosta rura, 9 mm QR.

Edytowane przez Piotr78