Skocz do zawartości

Ubrania rowerowe wyglądające jak cywilne

GrochowaMTB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym uzupełnić garderobę w tym roku. Nigdy nie ubierałem się w ubrania z napisami, reklamami. Od jakiegoś czasu ubieram raczej rzeczy wyglądające mało kolarsko.

Znacie może jakieś fajne np polówki kolarskie wyglądające jak normalne polówki? Może jakaś bluza, może jakieś spodenki? bez wkładki oczywiście. Na razie rozglądam się. Zrobiło mi się luźniej w portfelu u coś bym dokupił. Oczywiście dobrze aby ubrania spełniały jednak surowe wymagania dla odzieży kolarskiej. Tak abym się nie zagotował i aby mnie też nie przewiało.

Obecnie najchętniej jeżdżę w koszulce sportowej brubecka. Ale potrzebuje coś jeszcze. 

Opublikowano

Ja mam spodenki i koszulkę Rocday i są mega, na gravelu luźne ciuchy pewnie będą wyglądać ok
Na jesień Endura Hummve i wiatrówka Montane Velo.

Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka

• Lubię to! 1
Opublikowano

Też bym sobie tę koszulkę kupił @Sziva ale ten byk rogaty na plecach wygląda okropnie. Jak diabeł.  A Też szukam koszulki dobrej na rower.

Opublikowano

Poszukaj w odzieży outdoorowej. Marmot, Arcteryx mają koszulki polo z dobrych materiałów. Spodenki luźne wziąłbym jednak typowo rowerowe np. Endury, w Decathlonie też by się coś znalazło

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, GrochowaMTB napisał:

Chciałbym uzupełnić garderobę w tym roku. Nigdy nie ubierałem się w ubrania z napisami, reklamami. Od jakiegoś czasu ubieram raczej rzeczy wyglądające mało kolarsko.

Znacie może jakieś fajne np polówki kolarskie wyglądające jak normalne polówki? Może jakaś bluza, może jakieś spodenki? bez wkładki oczywiście. Na razie rozglądam się. Zrobiło mi się luźniej w portfelu u coś bym dokupił. Oczywiście dobrze aby ubrania spełniały jednak surowe wymagania dla odzieży kolarskiej. Tak abym się nie zagotował i aby mnie też nie przewiało.

Obecnie najchętniej jeżdżę w koszulce sportowej brubecka. Ale potrzebuje coś jeszcze. 

Ja rozkminiałem zestaw spodenki Endura Humvee + koszula trekkingowa np https://taternik-sklep.pl/koszula-columbia-silver-ridge-ii-ls-shirt.html?gclid=Cj0KCQjwuLPnBRDjARIsACDzGL0In4D1L0J3sE5Sd4EN2LY4S81cAjmrcF4qoQaaLsR8uInOf2lA-JAaAhHoEALw_wcB a do tego potówka pod spód.

Ogólnie szedłbym w kierunku koszul trekkingowych, mocno przewiewnych.

Edytowane przez Fimala
Opublikowano

Z tańszych, wcale nie gorszych, zobacz na Attiq, Berens, Radical

Opublikowano

Przyznam szczerze, że na razie Rocday wygląda najfajniej. Zwłaszcza spodenki w wersji Lite wydają się być sensowne. Ciekawe tylko jak te koszulki się sprawdzają. Ale cena nie zabija więc chyba spróbuję.

Może dokupię sobie jeszcze taką koszulę Columbii. Często z dziewczyną włóczymy się po jakiś pałacach i tym podobnych miejscach. Trzeba wtedy jakoś wyglądać :)

Opublikowano

Paaanie...po pałacach to w jakimś fraku ;)