Elvis Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 Czy zakup używanego siodełka brooks ma sens ? Niby dopasowuje się do ciała, tylko jeśli się dopasowało do ciała kogoś innego może nie pasować do mojego ? Z drugiej strony "docieranie" nowego też trochę trwa. Więc jeśli ktoś trochę poużywał w niczym to nie przeszkodzi. Też nie chciałbym żeby siodełko było więcej warte niż reszta roweru (Author Prime )
Kruk Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 Sprawa z siodłami jest jak z butami, jednemu podpasuje siodło X a drugiego będzie ocierać. Nie raz nie dwa, na forum Koledzy się męczą i kupują lub testują siodła i ciągle szukają, a innemu podejdzie siodło za 1 razem. Jest tak wiele rzeczy na które trzeba zwrócić uwagę że aż szok : Jaka długość siodła, jaka szerokość, jaki kształt, czy z dziurą czy bez, jakie wyprofilowanie, czy miękkie czy twardsze, czy z wkładką żelową czynie, pod jaki rozstaw kości kulszowych...dostać joba można. Wiadomo siodło do tyłka musi się uleżeć ale czasami no nie idzie wytrzymać.
Chrismel Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 Brooks ma to do siebie że dopasowuje się do właściciela. A właściwie do rozstawu jego kości kulszowych. Kupując bardzo używane siodełko może już nie chcieć dopasować się pod Twój wymiar. No chyba że akurat trafisz od właściciela z identycznym rozstawem jaki masz Ty. Tak przy okazji. Ja mam w tej chwili do sprzedania B17 Standard czarne. Chcę za nie 250 zł. Przebieg 750-800 km. Tylko nie mam czym zrobić fotki w tej chwili. Ale może jesteś z Warszawy ? Wtedy mogę podjechać z nim w dowolne miejsce i sobie obejrzysz. Stan jest idealny ale już pojawiły się wygniecenia od moich kości.
Franz Mauer Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 Jeśli szukasz nowego brooks to rzuć okiem tu: https://sportstore.pl/pol_m_SPORTY-LETNIE_CZESCI-ROWEROWE_SIODELKA-3680.html Zadzwoń i zapytaj,bo dają spore rabaty jeszcze od obniżonych cen
Elvis Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Opublikowano 23 Maja 2019 Takie za 130zł chyba może być, trochę obdarte z tyłu z 1 strony. Ogólnie zastanawiałem się czy dopasuje się ono do innej osoby, ale zakładam jak nie mocno zużyte to tak.
Elvis Opublikowano 9 Sierpnia 2023 Autor Opublikowano 9 Sierpnia 2023 (edytowane) Uuu, cztery lata minęły z siodełkiem . Dodam że jak ktoś nie miał, warto spróbować, dla mniej najlepsze siodełko, jakbym rower zmieniał na nowszy, to siodełko powędruje do nowszego . W celach konserwacji od czasu do czasu smaruję olejem kokosowym (raz na 2 lata ) Edytowane 9 Sierpnia 2023 przez Elvis
Rekomendowane odpowiedzi