warce Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 Cześć, Z racji, że prognozy pogody dla soboty są raczej optymistyczne, planuję przejechać się WTR ( kolo 150km) Wyjeżdżam rano.. koło 7:00 Jeśli ktoś miałby ochotę na wspólne pokręcenie, to zapraszam. Pozdrawiam
Kajgana Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 W którą stronę? Ja chciałbym się wybrać w stronę Szczucina... Jaki rower?
bbc Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 Skad startujesz? Jakie tempo zakladasz? Wysłane z mojego LG-K100 przy użyciu Tapatalka
warce Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Opublikowano 22 Maja 2019 51 minut temu, Kajgana napisał: W którą stronę? Ja chciałbym się wybrać w stronę Szczucina... Jaki rower? Planuję na Szczucin właśnie.. raczej szosą.. ale MTB też mam jakby co.. kwestia ustalenia 36 minut temu, bbc napisał: Skad startujesz? Jakie tempo zakladasz? Myslę, że skoro uderza się w kierunku Niepołomic, to parking przed Centrum Handlowe "Tandeta" będzie ok. Tempo spokojne.. jeśli szosą, to 23km/h, jeśli MTB to średnio 20km/h
Kajgana Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 Ja się piszę! Zobaczę tylko co żona nanto:) Myślałem, żeby potem skoczyć do Tarnowa, i powrót pociągiem?
warce Opublikowano 22 Maja 2019 Autor Opublikowano 22 Maja 2019 9 minut temu, Kajgana napisał: Ja się piszę! Zobaczę tylko co żona nanto:) Myślałem, żeby potem skoczyć do Tarnowa, i powrót pociągiem? Myślę, że coś się wymyśli.. zobaczymy jak będzie z siłami i nastrojem. Powrót pociągiem, dla mnie też może być
Kajgana Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 Zależy dokąd chcesz dojechać. Bo do Szczucina będzie 120 km. To tam i z powrotem trochę dużo się robi :p
Gość Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 Piękny asfalcik tam leży. Jechałem już kilka razy tamtędy w te stronę i skręcałem w Świniarach, żeby zwrócić do Krakowa w Mikluszowicach. Przynajmniej do tego frqgmentu, WTR to teraz już prawdziwa bajka.
warce Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Opublikowano 23 Maja 2019 6 godzin temu, Kajgana napisał: Zależy dokąd chcesz dojechać. Bo do Szczucina będzie 120 km. To tam i z powrotem trochę dużo się robi :p Tak jak pisałem w pierwszym poście... zakładam koło 150km. Więc na pewno nie do Szczucina.. nie mam kondycji na taką podróż.
Kajgana Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) To ja bym czekał na początku asfaltowej ścieżki w Grabiach, Grabiu, czy jak to się nazywa.... 7.30 będzie ok? No i szosa chyba.... Edytowane 23 Maja 2019 przez Kajgana
Gość Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 WTR przy zagrożeniu powodzią... No średni pomysł moi drodzy. 9 godzin temu, Łabędź napisał: Piękny asfalcik tam leży. Jechałem już kilka razy tamtędy w te stronę i skręcałem w Świniarach, żeby zwrócić do Krakowa w Mikluszowicach. Przynajmniej do tego frqgmentu, WTR to teraz już prawdziwa bajka. Jeszcze leży... Czekaj, z godziny na godzinę jest coraz gorzej z poziomem wód w Małopolsce.
Gość Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 Tak, to też prawda. Wcale bym się nie zdziwił jakby gdzieś wał puścił. Albo znów go wysadzą, żeby Kraków ratować.
bbc Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 Chętnie bym się z Wami wybrał na taką wycieczkę, ale wydaje mi się, że @SpiderMAN ma rację. I straszą, że to dopiero początek. Trasa którą proponowałeś @warce podoba mi się i chętnie ją przejadę. Ale wymiękam wobec wysokiej wody. Także proponuję nie zamykać tematu a jedynie termin jakiś szczęśliwszy wybrać na kręcenie po wałach.
SzpiceR Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 Już nie przesadzajcie. Ścieżka idzie wałem a Wisła kilka godzin temu nawet z koryta jeszcze tam nie wylała. Swoją drogą w czasach przed wtr też w tamte strony się jeździło, cała puszcza czeka
warce Opublikowano 23 Maja 2019 Autor Opublikowano 23 Maja 2019 38 minut temu, bbc napisał: Chętnie bym się z Wami wybrał na taką wycieczkę, ale wydaje mi się, że @SpiderMAN ma rację. I straszą, że to dopiero początek. Trasa którą proponowałeś @warce podoba mi się i chętnie ją przejadę. Ale wymiękam wobec wysokiej wody. Także proponuję nie zamykać tematu a jedynie termin jakiś szczęśliwszy wybrać na kręcenie po wałach. Hmmm do tej pory ALERTy prztchodziły z powodu opadów... Dzisiaj dopiero dostałem o wysokim poziomie wód. Również jestem za przełożeniem...zwłaszcza po przeczytaniu wiadomości Niemniej jednak prognoza na sobotę wskazuje fajną pogodę do kręcenia. Może zamiast WTR przejedziemy się na północ, lub południe ? Ktoś z zainteresowanych ma jakiś pomysł?
Łza Włóczynutka Opublikowano 23 Maja 2019 Opublikowano 23 Maja 2019 w Dolinie Dłubnii prawie wszystko co nisko położone jest pozalewane, część dróg jest zamknieta.
Kajgana Opublikowano 24 Maja 2019 Opublikowano 24 Maja 2019 Ktoś, coś widział jak Wisła wygląda? Bo nie miałem okazji dziś przez nią jechać? Opadła już coś?
bbc Opublikowano 24 Maja 2019 Opublikowano 24 Maja 2019 Mam wrażenie, że jest jeszcze trochę wyżej niż wczoraj. O wały jeszcze się woda nie opierała. A z wycieczki niestety muszę zrezygnować. W sobotę czeka mnie trochę pracy z którą się dziś nie wyrobiłem. Celu też Wam nie podrzucę bo wszystko co mi do głowy przychodzi to dolina Prądnika (czyli woda), dolinki podkrakowskie (czyli woda), dolina Dłubni i same takie. Ale liczę, że te wały jeszcze przejedziemy jak woda opadnie.
de Villars Opublikowano 24 Maja 2019 Opublikowano 24 Maja 2019 (edytowane) 4 godziny temu, Kajgana napisał: Ktoś, coś widział jak Wisła wygląda? Bo nie miałem okazji dziś przez nią jechać? Opadła już coś? Jechałem dziś przez Grabie. Rzeczka która tam płynie wyglądała jak Wisła, ale do DDR było jej daleko. Teraz już raczej poziom wody spada. Co do Wisły to zalany DDR na Dąbiu i bulwary koło Wawelu. Reszta DDR po wałach przejezdna i niezagrożona. Edytowane 24 Maja 2019 przez de Villars
Kajgana Opublikowano 25 Maja 2019 Opublikowano 25 Maja 2019 Byłem na takim powiedzmy rekonesansie w Niepołomicach. Zalane są tylko te kawałki WTR, które prowadzą pod mostami.... Wszystko, co idzie wałami, czyste. 1
ep09gregory Opublikowano 25 Maja 2019 Opublikowano 25 Maja 2019 to może cos zaplanujemy w przyszły tydzień chętnie dolącze -rower u mnie szosowy
bbc Opublikowano 25 Maja 2019 Opublikowano 25 Maja 2019 Jeżeli znowu nie utknę w robocie to jadę z Wami! Gravel lub MTB.
Kajgana Opublikowano 14 Czerwca 2019 Opublikowano 14 Czerwca 2019 (edytowane) Dziś całkiem z nienacka, pojechałem WTR od Krakowa do promu na Dunajcu. Potem do Tarnowa i powrót pociągiem. Razem 120km. Całość przejezdne szosą, choć km na wałach trochę się ciagną. Do tego doskwiera brak cienia. Edytowane 14 Czerwca 2019 przez Kajgana
Rekomendowane odpowiedzi