Papynsky Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 Cześć! Rozglądam się za pedałami mtb i początkowo miałem kupić drugą parę shimano m520, ale po chwili szperania zobaczyłem że @Franz Mauer chwali na forum pedały od Force'a. Jeżeli ma to znaczenie, to pedały będą zamontowane w szosie. W czeluściach internetu znalazłem że są to podobno chińczyki. I na Ali spotkałem coś takiego - Zeray 108s Początkowo myślałem że to to samo, ale zauważyłem że różnią się umiejscowieniem śruby regulującej siłę wpięcia. Wydaje mi się że tym samym co zeray jest XLC s15. Co według Was byłoby lepszym wyborem? Za Force przemawia marka, chociaż to samo można powiedzieć o XLC, które jest w sumie (chyba) tym samym co Zeray z aliexpress. Dodatkowo zeray wychodzi najkorzystniejszej cenowo.
Kruk Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 Ja od siebie mogę polecić Look X track, super się kręcą, maszynowe łożyska i to dobrze uszczelnione.
Franz Mauer Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 Z doświadczenia (bo użytkuję) Force są bardzo dobreze wykonane. Na standardowych łożyskach, które można kupić w sklepie z łożyskami. Ich budowa nie jest tak ordynarna jak Shimano, co może mieć znaczenie estetyczne. No i są lekkie... Poza tym standard. O XLC słyszałem, ale nigdy nie użytkowałem. Do sprzętu z Ali mam ambiwalentne podejście. 1 1
Papynsky Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Opublikowano 21 Maja 2019 @Franz Mauer słyszałeś coś konkretnego na temat tych pedalow XLC czy chodziło Ci ogólnie o markę?
Papynsky Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Opublikowano 21 Maja 2019 Przekonuje się po przeczytaniu Twojej recenzji do Force. Na innym forum znalazłem, że xlc ciężko się serwisuje i szybko łapią luzy. @Franz Mauer na jakich blokach jeździsz? Nie ma problemu z zwykłymi shimano?
Franz Mauer Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 Żadnego,bo zatrzaski są kompatybilne z SPD. Do zestawu dokładne są wersje producenta, które moim zdaniem są jeszcze lepsze niż Shimano 😁 1
Rekomendowane odpowiedzi