Skocz do zawartości

Rama Bianchi Methanol 29er

sloniu999

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rzeczywiście dobra cena, trzeba się szybko decydować. Zwróć tylko uwagę na geometrię rama wydaję się dosyć krótka jak na dzisiejsze super-racingowe standardy, co mi akurat by odpowiadało.

Składasz od podstaw czy masz już jakieś komponenty?

Opublikowano

Na obecną chwile mam tylko napęd 2x11 shimano xt. Kupiłem z myślą o upgrade starego roweru. Rama ma oś 148 mm a ja moją grupę kupiłem bez boosta. Będzie to ze sobą współpracowało czy trzeba zmieniać korbę? 

Opublikowano

Fajna ta ramka. Ciężkie pytanie, może i wejdzie i będzie działać, ciężko powiedzieć.

Opublikowano
9 godzin temu, sloniu999 napisał:

Rama ma oś 148 mm a ja moją grupę kupiłem bez boosta.

Standard osi nie musi wcale w parze iść ze standardem suportu...

Musisz to zweryfikować sam przed podjęciem decyzji.

Opublikowano
13 minut temu, SpiderMAN napisał:

Standard osi nie musi wcale w parze iść ze standardem suportu...

Musisz to zweryfikować sam przed podjęciem decyzji.

Napęd w wersji boost różni się od wersji zwykłej tylko korbą, reszta komponentów jest taka sama. Dobrze mi się wydaje czy jestem w błędzie? 

Opublikowano

Sama rama na prawdę przyzwoita. Martwi mnie tylko sugestia producenta co do maksymalnego rozmiaru opony 29x2.0...? Jeśli chcesz kupić tą ramę to warto od sprzedającego wyciągnąć informację jaka jest szerokość mniędzy dolnymi rurkami tylnego trójkąta,bo może okazać się że wsadzenie szerszej opony może narazić ramę na uszkodzenia.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Zwróć też uwagę na Asymmetrical Rear Stays. Zwykle koło nie wejdzie. Potrzebne jest asymetryczne jak w cannondalu.

Opublikowano

Przegapiłem to. Myślałem że ma być boost 12x148 i tyle. Właśnie jestem na etapie kompletowania podzespołów.