sloniu999 Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 Witam. Znalazłem ramę jak w tytule w rozsądnej cenie, przynajmniej tak mi się wydaje. Może ktoś posiada takie coś i byłby mi w stanie coś powiedzieć o tej ramie. Wszystkie rady mile widziane. https://www.chainreactioncycles.com/mobile/ie/en/bianchi-methanol-29-sx-frame-2018/rp-prod186863
Kawasaki Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 Rzeczywiście dobra cena, trzeba się szybko decydować. Zwróć tylko uwagę na geometrię rama wydaję się dosyć krótka jak na dzisiejsze super-racingowe standardy, co mi akurat by odpowiadało. Składasz od podstaw czy masz już jakieś komponenty?
sloniu999 Opublikowano 20 Maja 2019 Autor Opublikowano 20 Maja 2019 Na obecną chwile mam tylko napęd 2x11 shimano xt. Kupiłem z myślą o upgrade starego roweru. Rama ma oś 148 mm a ja moją grupę kupiłem bez boosta. Będzie to ze sobą współpracowało czy trzeba zmieniać korbę?
Kruk Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 Fajna ta ramka. Ciężkie pytanie, może i wejdzie i będzie działać, ciężko powiedzieć.
Gość Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 9 godzin temu, sloniu999 napisał: Rama ma oś 148 mm a ja moją grupę kupiłem bez boosta. Standard osi nie musi wcale w parze iść ze standardem suportu... Musisz to zweryfikować sam przed podjęciem decyzji.
sloniu999 Opublikowano 21 Maja 2019 Autor Opublikowano 21 Maja 2019 13 minut temu, SpiderMAN napisał: Standard osi nie musi wcale w parze iść ze standardem suportu... Musisz to zweryfikować sam przed podjęciem decyzji. Napęd w wersji boost różni się od wersji zwykłej tylko korbą, reszta komponentów jest taka sama. Dobrze mi się wydaje czy jestem w błędzie?
Franz Mauer Opublikowano 21 Maja 2019 Opublikowano 21 Maja 2019 Sama rama na prawdę przyzwoita. Martwi mnie tylko sugestia producenta co do maksymalnego rozmiaru opony 29x2.0...? Jeśli chcesz kupić tą ramę to warto od sprzedającego wyciągnąć informację jaka jest szerokość mniędzy dolnymi rurkami tylnego trójkąta,bo może okazać się że wsadzenie szerszej opony może narazić ramę na uszkodzenia.
skraburski Opublikowano 12 Czerwca 2019 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zwróć też uwagę na Asymmetrical Rear Stays. Zwykle koło nie wejdzie. Potrzebne jest asymetryczne jak w cannondalu.
sloniu999 Opublikowano 12 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2019 Przegapiłem to. Myślałem że ma być boost 12x148 i tyle. Właśnie jestem na etapie kompletowania podzespołów.
Rekomendowane odpowiedzi