leszek2107 Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 (edytowane) GWitam wszystkich . Jakiś czas temu zupełnie przypadkiem na jednym z plich targow kupiłem za przysłowiowe 50zl rame felta q650 i od tego czasu zaczeło sie budowanie swojego pierwszego roweru na wyzszym poziomie niz zwykle marketowki. Wiem i jestem świadomy, odbudowa tego roweru jest nie logiczna i zupelnie nie ekonomiczna ale coż ten rower bardziej buduje sercem niz rozumem. To tak na wstep z racji niewielkiej ilosci wolnego czasu postaram sie uzupłenic profil. -rama: felt q650 2006 -widelec: manitou axel elite 80mm -kierownica: syncros -mostek: syncros -przerzutka przód: shimano SLX FD-M660 -przerzutka tył: shimano deore RD-M530 -manetki: shimano alivio 2008 -hamulce: tarczowe formula RX 2011 180mm -korby: shimano alivio FC-M4050 Zmeczona lakierowo rama po zakupie: Tutaj po malowaniu niestety z kalkomania felta q950 i to z pomylka lakiernika : na zdjeciu rowniez widać zakupiony jako leżak magazynowy widelec manitou axel. Aktualnie jestem na etapie kompletowania cześci na tym etapie juz posiadam: -hamulce tarczowe formula rx -kierownica biala oraz mostek synkros -korby alivio z osia zintegrowana -manetki alivio bodajze 2008r z racji sentymentu. Rama postawiona na piewszych lepszych kolach wyciagnietych z garazu zeby sprawdzic jaka wejdzie opona i jak mniej wiecej bedzie to wygladac. Sztyca i siodł rozniez jakies stare na przymiarke tylko. Postaram sie dolaczyc zdjecia elementow. Z przyjemnoscia poznam wasze opinie odnośnie budowy roweru na tak starej ramie. Oczywiście mile widziana konstruktywna krytyka oraz porady ludzi bardziej doswiadczonych. Edytowane 20 Maja 2019 przez leszek2107
leszek2107 Opublikowano 1 Lipca 2019 Autor Opublikowano 1 Lipca 2019 Prace zakonczone zobaczymy jak bedzie sie sprawowal🙂
Rekomendowane odpowiedzi