Norbixon Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 Witam mam problem otuż gdy wyciągam koło z amortyzatora widzę że os jest luźna i lubi wypaść i pogubić kuleczki.A jak koło jest w amortyzatorze po jakims czasie trzeba mocniej dokrecic szybko zamykacz bo kolo dostaje luzu na boki.Moje pytanie brzmi. Czy wystarczy dokrecic konusy czy to coś innego???? Proszę o odpowiedź. Wysłane z mojego DRA-L21 przy użyciu Tapatalka
Kruk Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 Jeśli to piasta/piasty na kulkach to nawet musisz dokręcić konusy, jeśli tego nie zrobić to wyrobisz bieżnie i konusy i piasta będzie na szrot. 1
User56sz Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 Z umiarem to tak żeby nie było luzu i koło się kręciło bez zacięć, chrobotania. Konusa zablokuj nakrętką, kontrą. Wcześniej wszystko wyczyść i nasmaruj smarem do łożysk. Kulki muszą być wszystkie.
Kruk Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 Noo User ma racje, dlatego nie znoszę konusów w piastach więcej grzebania niż one warte, ale tak jak była napisane, wyreguluj, zacentruj nakrętkami a wcześniej przesmaruj smarem i sprawdź czy wszystkie kuleczki masz na bieżniach.
Rekomendowane odpowiedzi