gucci13on Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 Witam Panowie jest fajna ramą na sprzedaż używana superior team elite rama użytkowana przez dwa lata normalne ślady użytkowania jej cena ok 1000 zł i tu moje pytanie czy pod moja wagę ok 105 kg warto się pchać w taka ramę, co myślicie nie złamie się podemna ?
Franz Mauer Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 W zasadzie jeśli producent ramy z góry nie określa maksymalnej wagi użytkownika to nie ma problemu przy Twoich 105 kg. Znajdź dealera Superior i zapytaj o specyfikację ramy. Od siebie dodam, ze mam tez ok 105 kg wagi i jeżdzę na dwóch ramach karbonowych, w tym jedna w topowej wersji wyścigowej, więc dość wylajtowana i moja waga nie ma tu zasadniczego znaczenia, wszystko jest ok 1
Kruk Opublikowano 20 Maja 2019 Opublikowano 20 Maja 2019 Temat Karbonowych ram był nie raz poruszany na forum, sam kiedyś stałem przed takim wyborem i jak na razie tego nie żałuje, też ważę koło 100-110 kg i jeszcze wytrzymuje Karbon ma dużo zalet i ma swoje wady, poszukaj sobie w necie, chyba że chcesz to Ci wypiszemy czego się spodziewać po karbonie a czego nie
Rekomendowane odpowiedzi