Skocz do zawartości

Pomoc przy doborze części do ramy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Koledzy i Koleżanki ok 3 lata temu dostałem na urodziny ramę i kilka części, które miały posłużyć jako baza do złożenia roweru... niestety plany życiowe trochę się zmieniły i całość aż do teraz leżały w piwnicy... chciałbym wreszcie skończyć "projekt" rower i w związku z tym mam parę pytań do osób które bardziej się na tym znają. Samo złożenie zlecę serwisowi, bo nie znam się na tym na tyle, żeby składać to samemu, ale brakuje mi jeszcze kilku części w związku z czym mam do Was prośbę o rzucenie okiem czy ma to wszystko ręce i nogi i czy wybrane części pasują do reszty. Mieszkam w Katowicach, przeznaczenie roweru to 60% las/ park, 30% miasto 10% Beskidy. Nie planuje startować w zawodach, rower ma służyć do rekreacji i codziennej jazdy. Będę bardzo wdzięczny za opinie i pomoc.

Posiadane części:
- rama Accent peak 26
- amortyzator suntour XCR RLR
- suport SM-BB52
- manetki SL-M590 (3x9)
- mostek accent
- kierownica, siodełko, hamulce z tarczami i koła (kaseta 11-32T) zostały mi ze starego roweru

Części, które wybrałem do skończenia:
- przerzutka przednia: FD-M591
- przerzutka tylna: waham się miedzy RD-M 592 i RD-M772
- stery kross 44mm/56mm HTS-1 TAPERED albo ACCENT HSI-EXE
- korba  FC-T4060 44-32-22T

Czy poza pedałami, linkami i pancerzami jest coś o czym zapomniałem co muszę kupić? Czy taka konfiguracja trzyma się kupy?
Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

Tak, to raczej wszystko pasować, nie zapomnij o gripach i łańcuchu.