Skocz do zawartości

Buty SPD z Chin

NIEDZIELNY ROWERZYSTA

Rekomendowane odpowiedzi

NIEDZIELNY ROWERZYSTA
Opublikowano

Witam.

Od jakiegoś czasu chodzą za mną buty spd ze stron typu ALIbaba. Co sądzicie o butach z takich stron? Jak ktoś takie zakupił to z chęcią przeczytam opinię na ich temat. Jakie jakościowo są te buty? Co myślicie o sprowadzaniu rzeczy z Azji lub z innych kontynentów?     Serdecznie pozdrawiam

Opublikowano

Nigdy nie kupowałem spd z chin, ale śmiem wątpić w ich jakość. Na dodatek z Azji często paczki idą dłuuuuuugo, więc można się nieźle zdenerwować. Polecam kupić butki od shimano. Masz sprawdzoną markę i będą szły parę dni :P

• Pomógł 1
Opublikowano

Cześć nie polecam kupować ze wschodnich stron produktów rowerowych ze względu na to że są podrabiane i lichej jakości kiedyś kupiłem z ciekawości mostek na testy pękł mi po 2 miesiącach jazdy, kumpel kupił buty to mu się podeszwa odkleiła bo były na systemie spd i nie wytrzymały ;)

Jeżeli chodzi o buty jak najbardziej Shimano lub Northwave. Kwestia jedna jeszcze zależy do czego mają być te buty, wyścigowe mają sztywną podeszwę i sa niewygodne do chodzenia turystyczne/ jakieś do enduro itp. są już wygodniejsze.

Najlepiej pojechac do sklepu nawet przymieżyć dany model bo zamawiać i potem zwracać to trochę zachodu w dodatku gdzie liczy nas taka odległość od wschodnich sklepów

• Pomógł 1
Opublikowano

Szkoda tyko że za markę płacisz 3 razy więcej ;P

• Pomógł 1
NIEDZIELNY ROWERZYSTA
Opublikowano
10 minut temu, Ewka Żalicka napisał:

Szkoda tyko że za markę płacisz 3 razy więcej ;P

Właśnie cena to mój największy problem. Patrząc na opinie pod aukcjami ludzie wydają się zadowoleni z tych produktów. Nie zależy mi na markowych butach lecz na butach dobrych i w miarę ładnie wyglądających w zasięgu mojego portfela. 

Opublikowano

Na Ali jest bogata oferta SPD Wellgo małe przesyłki docierają do kraju najczęściej do 21 dni , w Wellgo jest w czym wybierać , a w necie jest dużo pozytywnych recenzji tych pedałów zwłaszcza modelu Wellgo WPD801

00welego.jpg

Opublikowano
5 godzin temu, NIEDZIELNY ROWERZYSTA napisał:

Właśnie cena to mój największy problem. Patrząc na opinie pod aukcjami ludzie wydają się zadowoleni z tych produktów. Nie zależy mi na markowych butach lecz na butach dobrych i w miarę ładnie wyglądających w zasięgu mojego portfela. 

Popytaj kumpli z którymi jezdzisz może któreś ci się spodobają buty na jakich śmigają, lub po prostu jeżeli spotkasz kogoś na dwóch kółkach kto ma fajne buty które tobie się podobaja wystarczy zapytać o opinię. Ale prawda jest taka że każdy ma inną stopę i głowę

NIEDZIELNY ROWERZYSTA
Opublikowano
5 godzin temu, LukasFR22 napisał:

Popytaj kumpli z którymi jezdzisz

Jeżdżę sam :(

Opublikowano

W Lidlu można dostać buty SPD w cenie około 100PLN i jak na pierwsze buty z systemem wpinania są OK. 

Opublikowano
11 godzin temu, NIEDZIELNY ROWERZYSTA napisał:

Właśnie cena to mój największy problem

Uwierz mi, że "biednego" nie stać na kupowanie tanich rzeczy. Z doświadczenia wiem,że kupowanie tanich i nie sprawdzonych rzeczy prowadzi do nerwów i jeszcze większych wydatków. Po pierwsze nie masz gwarancji czy rozmiarówka będzie odpowiednia a w razie jakby nie to koszt odesłania do chin przekroczy wartość butów. Raz kupiłem buty z Chin i rozpadły się po miesiącu (powiedziałem sobie nigdy więcej) A poza tym w pierwszej kolejności but ma być wygodny a tego nie jesteś wstanie sprawdzić kupując przez internet.

29 minut temu, magic6 napisał:

W Lidlu można dostać buty SPD w cenie około 100PLN

Co do Lidla to mają fajne rzeczy ale problem jest w tym, że mają promocje cykliczne i nigdy nie wiadomo kiedy znowu będzie dana promocja.

Być może powinieneś się rozglądnąć za używanymi firmowymi w dobrej cenie (są do dostania środki odgrzybiające) a w między czasie uzbierać sobie na nowe, które posłużą Tobie kilka lat

• Pomógł 1
Opublikowano
19 godzin temu, NIEDZIELNY ROWERZYSTA napisał:

Patrząc na opinie pod aukcjami ludzie wydają się zadowoleni z tych produktów

Według mnie te opinie nie są miarodajne, bo są zwykle wystawiane kilka dni po otrzymaniu towaru, a to trochę za krótko jak na test wytrzymałości sprzętu, to raz, a dwa w zatrzaskach noga musi być spasowana z butem, gdy nie jest, to jazda jest frustrująca i system nie spełnia swojego zadania, także bez przymiarki może być trudno

Opublikowano

Ja mam buty SPD Mavic i mogę polecić, system delta + pedały Look :)

Opublikowano
10 godzin temu, magic6 napisał:

W Lidlu można dostać buty SPD w cenie około 100PLN i jak na pierwsze buty z systemem wpinania są OK. 

Potwierdzam, używam zakupionych około rok temu. Przepedałowane około 4000 km, jeszcze nic się nie popsuło.

• Pomógł 1
Opublikowano

Jeśli chodzi o zakupy na Alii....... . Jeżeli kupujemy coś co produkowane jest w Chinach będzie tanio. Jeśli chcemy kupić coś firmowego np Shimano będzie prawie to samo co u nas. Plusem jest to że jest większy wybór niż w naszym kraju. Pomimo że kilka rzeczy tam kupiłem i nie mam oporów co do zakupów na Alii.. .butów bym nie kupił.

Opublikowano

Ojjjj buty z ali są na prawdę super tylko trzeba umieć szukać sprzedawców :) ostatnio ktoś na stronkach o aliexpress chwalił się butami na karbonowej podeszwie i cena 3 razy mniejsza niż w polsce. Jak na foto :) 

17883740_1459473604084723_2378215178998137462_n.jpg

Opublikowano (edytowane)
Dnia 12.04.2017 o 00:36, Marek Horoś napisał:

Ojjjj buty z ali są na prawdę super tylko trzeba umieć szukać sprzedawców :) ostatnio ktoś na stronkach o aliexpress chwalił się butami na karbonowej podeszwie i cena 3 razy mniejsza niż w polsce. Jak na foto :)

Ładne i moim zdaniem kończą się ich zalety. 167 $ USD x 4 PLN = 668 PLN. Poza tym brak regulacji bloków jak dla mnie dyskwalifikują ten produkt. Poza tym jest jeden myk z zakupami na Aliiii... Powyżej 50 Euro można być zaproszonym do urzędu celnego w celu uregulowania cła.

buty.jpg

Za to polecam ten produkt :-)

https://pl.aliexpress.com/item/shimano-sh45-SPD-CLEAT-COVER-SM-SH45-bike-pedal-cleats-covers/32802606056.html?spm=2114.010208.3.45.2JZGq5&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10152_10065_10151_10068_10171_10084_10083_10080_10082_10081_10110_10136_10137_10111_10060_10138_10112_10113_10062_10114_10156_10153_10141_10056_10055_10054_10059_10099_10078_10079_10103_10073_10102_10096_10070_10148_10123_10147_10052_10053_10124_10142_10107_10050_10143_10051,searchweb201603_10,afswitch_1,ppcSwitch_5&btsid=50a75eab-457c-4f5a-821d-1005a89b65bb&algo_expid=4d15bdf5-a074-4753-a5b6-887367f99678-5&algo_pvid=4d15bdf5-a074-4753-a5b6-887367f99678

bloki.jpg

Edytowane przez GBike
Opublikowano

Jakość jakością, ale może być problem z trafieniem rozmiaru. Jak nie trafisz to masz spory problem, ja nie wyobrażam sobie jeździć np. w za ciasnym bucie. Obecne moje buty kupiłem w decu, wziąłem wg rozmiarówki i z uwzględnieniem opinii, że trzeba brać o rozmiar większe. Cóż z tego, jak przyszły okazało się że na długośc jeszcze jako tako, ale za wąskie. Na szczęście wymieniłem i jest ok, ale na aliexpres z takim manewrem może być problem.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

To i ja dorzuce 3 grosze - w mojej ocenie najlepiej przejsc sie do sklepu rowerowego i przymierzyc na zywo, porozmawiac ze sprzedawca, zaptac o rabat (zawsze dostaje rabat w jakimkolwiek sklepie rowerowym bym nie byl). Plus jest taki ze, w razie reklamacji masz wszystko na miejscu, a i wspierasz lokalny rynek, bo ktos ma prace i bedzie mial emeryture. Lepiej, jak pisza niektorzy, kupic  tanie uzywki i odlozyc kase na cos lepszego.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Pytanie podstawowe - do jakiej maksymalnej kwoty chcesz kupić buty? O ile jeszcze nie kupiłeś bo temat z kwietnia... :) Ciężko coś doradzić nie mając żadnych danych szczegółowych.

Edytowane przez KrisEr