Skocz do zawartości

Full MTB - jak wyczyścić zawieszenie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
20 godzin temu, ACTIVIA napisał:

dobre jarzmo

To jednak nie jarzmo :) Cisza była przez pierwsze 10km, potem pykanie wróciło - skromniej, bo skromniej, ale znowu zaczęło się odzywać. Mam problem gdzieś przy zacisku, albo gdzieś na mimośrodzie pyka, albo tamtędy się wciąż dostają jakieś drobiny między rurę a sztycę. Dziwna akcja, że w rowerze tej klasy takie rzeczy się dzieją. Dumam nad tą gumką Fizika do zabezpieczania tego miejsca, ale ona jest przeznaczona raczej do zacisków skręcanych na imbus i u mnie klamka ją zablokuje. Nie wiem, zawsze można na to wszystko naciągnąć czarny palec od rękawiczki serwisowej z gumy, ale wolałbym jakieś mniej druciarskie rozwiązanie..

Opublikowano

Dziwne, mam ten sam rower i takiego problemu nie ma, a jezdze nim dosc agresywnie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
1 minutę temu, Reset napisał:

Dziwne

Mnie też to dziwi, uwierz.  Nie wiem, może to jakaś wyjątkowa zbieżność okoliczności? Koło mnie jest opór piachu, a ostatnio jeżdżę na Panaracerach Rampage - nieprawdopodobna trakcja, ale coś kosztem czegoś, to straszne traktory i mogą rzucać tym piachem pod dupsko. Najważniejsze, że już wiem gdzie leży problem i nie jest z tych niemożliwych do rozwiązania. Jak sobie to poczyściłem, ulga jazdy cichym rowerem po tygodniach pyków była nie do opisania, jakbym nowy sprzęt kupił :)

Opublikowano
W dniu 7.07.2019 o 20:07, Konus napisał:

To jednak nie jarzmo :) Cisza była przez pierwsze 10km, potem pykanie wróciło - skromniej, bo skromniej, ale znowu zaczęło się odzywać. Mam problem gdzieś przy zacisku, albo gdzieś na mimośrodzie pyka, albo tamtędy się wciąż dostają jakieś drobiny między rurę a sztycę. Dziwna akcja, że w rowerze tej klasy takie rzeczy się dzieją. Dumam nad tą gumką Fizika do zabezpieczania tego miejsca, ale ona jest przeznaczona raczej do zacisków skręcanych na imbus i u mnie klamka ją zablokuje. Nie wiem, zawsze można na to wszystko naciągnąć czarny palec od rękawiczki serwisowej z gumy, ale wolałbym jakieś mniej druciarskie rozwiązanie..

To kup tą pastę do rur karbonowych. Przesmaruj sztyce i włóż a potem zaciśnij jarzmem. Mi to pomogło a wczesniej to jak KU....WA trzeszczał, tym bardziej że ja ważę 115kg

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Mi również działy się podobne rzeczy. Coś trzeszczało cały czas :( Oddałem do naprawy. Popracowałem nad zawieszeniem i teraz wszystko jest ekstra.