daniel_s4 Napisano 16 Maj 2017 Udostępnij Napisano 16 Maj 2017 Witam wszystkich, chciałbym dopytać o wasze doświadczenia z firmami produkującymi koszulki rowerowe. chciałbym wykonać koszulki dla siebie, i wybór padł na Martombike, przede wszystkim dlatego że wykonują koszulki od jednej sztuki. Generalnie mam wykonany projekt, i wszystkie loga które chce mieć mam w krzywych. A tak bardziej konkretnie, to proszę o info, czy projektowaliście sami koszulki, korzystaliście z firm projektowych, czy były duże przeprawy z projektami w firmach (akceptowali projekty czy prosili o poprawki). Jeśli macie doświadczenie z Martombike, lub polecacie inne firmy to proszę o info, ważne aby dana firma wykonywała projekty od jednej-dwóch sztuk. Z chęcią zobaczyłbym indywidualne projekty, także możecie wrzucić również wasze foty, screeny itd. Z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
Hubert Rzechowski Napisano 17 Maj 2017 Udostępnij Napisano 17 Maj 2017 Cześć! Generalnie nigdy nie zleciłem zamówienia na tego typu strój natomiast byłem u progu żeby je zlecić. Pisałem z obsługą klienta Martombike. Kontakt bardzo sprawny. Mam bardzo niestandardowe wymiary więc poprosiłem o dobranie odpowiedniego rozmiaru. Co ciekawe okazało się, że można przedłużyć nogawki, szelki etc. Czas oczekiwania oczywiście zabija, ale jak masz w czym jeździć to czemu nie? Cenowa wypadają bardzo dobrze, a jak się sprawują możesz zobaczyć choćby u Marka Konwy. Jeśli masz prosty projekt i chcesz zaoszczędzić to proponuje Ci obejrzeć kilka tutoriali i samemu spróbować. Drugą opcją jest jakiś graficzny maniak, u którego z pewnością również zaoszczędzisz parę groszy. Co do innych firm to sprawdź jeszcze Vergesport. Odnośnik do komentarza
daniel_s4 Napisano 20 Czerwiec 2017 Autor Udostępnij Napisano 20 Czerwiec 2017 Nie otrzymałem zbyt dużo informacji, więc jak zawsze postanowiłem uczyć się na błędach i zrobiłem wszystko sam. Wybrałem firmę BCM Novatex, koszulka: http://sklep.bcmnowatex.com.pl/koszulka-bike-orange.html, według własnego wzoru. Zależało mi na szybkiej realizacji i tutaj się nie zawiodłem, realizacja niecałe 14 dni. Co do wykonania nie mogę nic zarzucić, koszulka spełnia oczekiwania. Rozmiarówka: wybrałem Rozmiar XL z racji brzucha i rozmiaru klatki, i teraz widzę że mogłem wziąć L, jednak jest trochę za długa, rękawy za luźne. http://sklep.bcmnowatex.com.pl/webpage/tabela-wymiarow.html Sama koszulka wygląda następująco: Przy kolejnym projekcie napewno zostanę przy BCM. Co do samego projektu, nie sądziłem że loga będą tak duże, przy projektowaniu starałem się wypełnić każdą możliwą przestrzeń, na koszulce loga są poprostu za duże, będę o tym pamiętał przy następnym projekcie 1 Odnośnik do komentarza
Rosen Napisano 29 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 29 Lipiec 2017 Gdzie robiles te koszulke? Czy wyslali ci plik z elementami koszulki jak rekawy, plecy etc. Chodzi mi o to ze, ciezko dorbac wielkosc elementow? Mozesz napisac cos wiecej? Chectnie sobie zrobie cos podobnego. Acha gdzie ja zrobies? Odnośnik do komentarza
suqub Napisano 30 Lipiec 2017 Udostępnij Napisano 30 Lipiec 2017 Kosztowo jak to wychodzi? Odnośnik do komentarza
daniel_s4 Napisano 1 Sierpień 2017 Autor Udostępnij Napisano 1 Sierpień 2017 (edytowane) Do projektu użyłem pliku corela który znalazłem na stronie questa jeśli dobrze pamiętam, najpierw tam mieliśmy zrobić koszulki więc na ich pliku stworzyłem projekt. https://questsport.pl/zamowienia-indywidualne-informacje.htm Powiem szczerze że dla mnie było ciężko to sobie wyobrazić jak będzie wyglądał projekt live na koszulce, jak pisałem wcześniej, w projekcie chciałem wykorzystać każdą przestrzeń na loga, co w rzeczywistości przełożyło się na to że są one poprostu zbyt duże. Główny motyw powinien być wyżej bo podczas jazdy, jak jesteśmy nachyleni nad kierownicą jest słabo widoczny. Dorabiałem już kolejne 2 koszulki z dodatkowym logiem i pewne rzeczy zostały przeze mnie poprawione, zmniejszyłem loga, i główny motyw poszedł w górę, jest zdecydowanie lepiej. I tutaj najważniejsze te 2 koszulki które dorabiałem zostały wykonane bardzo szybko, praktycznie w tydzień były u mnie. Po kilku już przejażdżkach i wyścigach mogę napisać że gumka w rękawach jest nieco ciasna, jak jedziemy to się podciąga i nieco przeszkadza. Poza tym nie mam do czego się przyczepić. Nigdy tez nie używałem jakichś super koszulek więc nie mam porównania Tak jak pisałem wcześniej kolejne też będziemy robić w BCM. Co do kosztów, na okrągło można policzyć 100 PLN / szt do tego VAT i wysyłka W załączniku jeszcze stary projekt, postaram się wrzucić porównanie starej vs nowej wersji. Przy okazji stary projekt rozmiar XL, nowy projekt rozmiar L. Zdjęcie z wyścigu, stary projekt vs nowy. Edytowane 4 Sierpień 2017 przez daniel_s4 Odnośnik do komentarza
Viker Napisano 5 Sierpień 2017 Udostępnij Napisano 5 Sierpień 2017 Cześć, Mi także zamarzyło się stworzenie amatorskiego klubu kolarskiego w moim mieście. Szukam firmy która zrobi nam indywidualne stroje kolarskie.Czy ktoś ma doświadczenie z innymi firmami w tej dziedzinie , nie licząc tej opisanej wyżej? Odnośnik do komentarza
PozorPes Napisano 13 Grudzień 2018 Udostępnij Napisano 13 Grudzień 2018 (edytowane) Hej, właśnie ostatnio zrobiliśmy prezent z przyjaciółmi w postaci stroju indywidualnego dla naszego przyjaciela w firmie MARTOMBIKE- koszulka z krótkim rękawem, koszulka z długim rękawem, spodenki na szelkach i nogawki - za całość daliśmy 622 zł, więc wydaje mi się cena nie jakaś zaporowa jak na nowe sportowe ciuszki Projekt robiłam sama w corel draw x5 - wg szablonów jakie firma ma na stronie w wersji pdf. Mi osobiście nie otwierały się w starym corelu te wersje pdf, ale jak poprosiłam o szablony w jakiejś starszej wersji nie było żadnego problemu. Samo rysowanie bardzo proste - w corel'u łatwo przerabia się loga na wektory - całość pracy zajęła mi jakieś 4 dni, to już łącznie z rysowaniem głównego motywu na przód. Firma nic nie policzyła za grafikę - bardzo uczciwie - tak jak powiedzieli, jeśli będą same poprawki kosmetyczne to jest to bezpłatne. Aktualnie projekt został zaakceptowany i czekamy na realizację - ale mi informacja od daniel_s4 dużo pomogła w szukaniu firmy więc gdyby ktoś chciał, żeby podzielić się więcej danymi i zdjęciami po realizacji to mogę opowiedzieć Do firmy, którą daniel_s4 proponował również pisałam, ale obsługa i merytoryczność ich dorad do grafiki jest troszkę gorsza moim zdaniem. Ale są chyba tańsi, bo za komplet bez nogawek podali mi 450 zł jakoś + nogawki i nie wiem czy byłyby jakieś koszty za grafikę, ale mogłoby wyjść podobnie, może do 100 zł różnicy. Edytowane 13 Grudzień 2018 przez PozorPes 2 Odnośnik do komentarza
arc Napisano 10 Luty 2019 Udostępnij Napisano 10 Luty 2019 polecam Verge projektują oni ty tylko podajesz dane kolory itp to co ma być na ubranku, profeska Odnośnik do komentarza
daniel_s4 Napisano 10 Luty 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Luty 2019 8 godzin temu, arc napisał: polecam Verge projektują oni ty tylko podajesz dane kolory itp to co ma być na ubranku, profeska Pokaż koszulkę (projekt). Odnośnik do komentarza
arc Napisano 10 Luty 2019 Udostępnij Napisano 10 Luty 2019 projekt jest w trakcie http://production.vergesport.com/Sketchfabview.aspx?ART=32970 Odnośnik do komentarza
daniel_s4 Napisano 10 Luty 2019 Autor Udostępnij Napisano 10 Luty 2019 Fajny, jakie będą koszty takiego zestawu? Spodenki, koszulka na krótki rękaw i długi? Odnośnik do komentarza
arc Napisano 10 Luty 2019 Udostępnij Napisano 10 Luty 2019 mam tam kolege założy mi TEAM STORE każdy kto będzie miał login i hasło będzie mógł sobie cokolwiek i w wybranej rozmiarówce kupić bezpośrednio w Verge myśle ze spodenki z górnej półki z najlepszym pampersem będą kosztować ok 250-280 zł koszulka troche taniej Odnośnik do komentarza
daniel_s4 Napisano 17 Maj 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 Maj 2019 Kolejna moja realizacja w BCM Novatex, zero problemów i szybka realizacja. Dla Waszej wiadomości, dla jednego z kolegów koszulka była mixem rozmiarów (XL, przód/Tył; obwód M). Polecam jak zawsze. 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi