Wariat13 Opublikowano 16 Maja 2019 Opublikowano 16 Maja 2019 Siema. Dzisiaj moja żona zauważyła wgniot na mojej tylnej obręczy. Musiałem to zrobić w zeszłą sobotę😂🤘 Koło zachowuje się normalnie, mleko nie cieknie, ciśnienie nie spada. Moje pytanie:da radę to wyprostować, nie warto czy może popękać? Można dalej użytkować obręcz bez strachu, że się "rozpadnie" podczas ostrej jazdy?
Kruk Opublikowano 16 Maja 2019 Opublikowano 16 Maja 2019 Możesz to "wyklepać" ale musisz koło rozszczelnić niestety.
Wariat13 Opublikowano 16 Maja 2019 Autor Opublikowano 16 Maja 2019 Robiłeś już to kiedyś? Może jakaś mała instrukcja? 😂 Ja myślałem żeby to taką szeroką "żabką" złapać przez jakiś grubszy materiał i naciągnąć. Nie pęknie mi obręcz podczas takiej zabawy? Ogólnie amelinium nie lubi się tak bawić, dlatego nie wiem czy się coś nie porobi. Można tak jeździć jak coś czy kombinować?
Kruk Opublikowano 16 Maja 2019 Opublikowano 16 Maja 2019 Ojj nie robiłem ale na logikę by się dało to zrobić. To trzeba wyklepać leciutko młotkiem, ja bym to zrobił po prostu malutkim wybijakiem i kawałek po kawałku wyklepał. Jak tak złapiesz i na chama to może walnąć. Wydaję mi się że chyba można jak nie widzisz pęknięć na materiale.
dredi91 Opublikowano 16 Maja 2019 Opublikowano 16 Maja 2019 Ja bym zostawił skoro się nie rozszczelniła, aluminium lubi sobie pęknąć w najmniej spodziewanym momencie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ares Opublikowano 16 Maja 2019 Opublikowano 16 Maja 2019 Godzinę temu, Wariat13 napisał: Robiłeś już to kiedyś? Może jakaś mała instrukcja? 😂 Ja myślałem żeby to taką szeroką "żabką" złapać przez jakiś grubszy materiał i naciągnąć. Nie pęknie mi obręcz podczas takiej zabawy? Ogólnie amelinium nie lubi się tak bawić, dlatego nie wiem czy się coś nie porobi. Można tak jeździć jak coś czy kombinować? To nie jest głębokie uszkodzenie więc da się uratować. Klucz francuski i delikatnie nastawiasz. Nie musi być idealnie. Przy takich uszkodzeniach kłopotem nie tyle jest naprawa co jak zachowa się mleko. Dawniej było łatwiej bo dętka była bezproblemowa. Zostawić bym nie zostawiał by ryzykujesz, że jednak w pewnym momencie pracy opony mleko puści.
Wariat13 Opublikowano 16 Maja 2019 Autor Opublikowano 16 Maja 2019 Prześpie się z tym wszystkim i jutro coś pomyślę... Jak ktoś jeszcze zna temat to proszę się śmiało wypowiadać 😋
Wariat13 Opublikowano 17 Maja 2019 Autor Opublikowano 17 Maja 2019 Pokazałem to "lokalsom" i napisałem do Wichu Workshop. Wszyscy mówią żeby narazie tego nie ruszać bo powinno być ok, no chyba, że mi to wizualnie przeszkadza. Więc zostawię jak jest a przed urlopem rozbiore i na prostuje. Jak coś pójdzie nie tak to będę miał czas ogarnąć nową obręcz. 😂
Rekomendowane odpowiedzi