Skocz do zawartości

Platformy Docura D-PB601

alfine-11

Rekomendowane odpowiedzi

Zamówiłem dzisiaj dwie pary pedałów Docura D-PB601 ( czarny kolor )  na łożyskach maszynowych wykonane w technologii CNC z bliżej nieznanego  materiału  ( prawdopodobnie jakiś kompozyt włókna szklanego ) w całkiem dobrej wadze jak na platformy o takich gabarytach na łożyskach maszynowych 324 g z racji tego , że są one na naszym rynku już od kilku lat może jakiś użytkownik podzieli się z nami opinią na ich temat ?

0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000do.jpg

Edytowane przez alfine-11
styl ;)
  • Pomógł 1
  • 1 miesiąc temu...

Również się podpinam, mialem kupić Dartmoor stream, jednak mają one słabą opinię, trzeba je często serwisować.

Te z kolei wyglądają kusząco, łożyska maszynowe, dobra cena, waga.

Edytowane przez Dżery
  • 3 tygodnie później...

Hej. Też zastanawiam się nad tymi pedałami , ale nigdzie nie ma podanych wymiarów platform. Prośba o zmierzenie i podanie tychże wymiarów do założyciela tematu ? No i parę słów o nich jeśli od czerwca było coś jezdzone.

Witam

Również zastanawiam się nad zakupem tych platform. Czy możesz coś o nich powiedzieć? Jak się sprawują? Jak z jakością wykonania?

Edytowane przez MaŃciO
  • 4 tygodnie później...

Krótka opinia o Streamach PRO, Nie warto, gdyby były lżejsze mógłbym je polecieć, według mnie produkt nieprzemyślany.

Po 2 tygodniach jazdy wróciłem do moich starych ciężkich wellgo 610 g para. Dartmoory w prawdzie bardzo dobrze trzymały buta, ale takie sprawy jak bunny hop, skoki, ciężko wychodziły. Moje obawy się sprawdziły, powierzchnia pedała ma znaczenie i w streamach jest za mała 95 x 90. a na wysłużonych Wellgo ~107 x 115 skacze jak królik,  dzięki większej powierzchni lepiej się wybija, i jest większa kontrola nad rowerem.

Sprzedam pedały Stream Pro

Edytowane przez Dżery
  • 1 miesiąc temu...

Miałem, nie używam bo po prostu złamałem je pod górę mocno dociskając. Pedał się po prostu rozpadł od nacisku. Nie był nigdy mocno uderzony ani nic takiego. Słabe to było, serio. teraz mam aluminiowe platformy w tej samej wadze i nie wrócę do "nieznanych materiałów" :) 

Omijać szerokim łukiem!

Wymieniłem te Docury na Octane One i nie żałuję. Lepiej trzymają buta, są nieco większe, ładniejsze i nie złamały się jak na razie :) 

• Pomógł 1
  • 10 miesięcy temu...