alfine-11 Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 (edytowane) Zamówiłem dzisiaj dwie pary pedałów Docura D-PB601 ( czarny kolor ) na łożyskach maszynowych wykonane w technologii CNC z bliżej nieznanego materiału ( prawdopodobnie jakiś kompozyt włókna szklanego ) w całkiem dobrej wadze jak na platformy o takich gabarytach na łożyskach maszynowych 324 g z racji tego , że są one na naszym rynku już od kilku lat może jakiś użytkownik podzieli się z nami opinią na ich temat ? Edytowane 16 Maja 2017 przez alfine-11 styl ;) 1 Odnośnik do komentarza
Dżery Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Również się podpinam, mialem kupić Dartmoor stream, jednak mają one słabą opinię, trzeba je często serwisować. Te z kolei wyglądają kusząco, łożyska maszynowe, dobra cena, waga. Edytowane 30 Czerwca 2017 przez Dżery Odnośnik do komentarza
Makabra Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 Hej. Też zastanawiam się nad tymi pedałami , ale nigdzie nie ma podanych wymiarów platform. Prośba o zmierzenie i podanie tychże wymiarów do założyciela tematu ? No i parę słów o nich jeśli od czerwca było coś jezdzone. Odnośnik do komentarza
MaŃciO Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 (edytowane) Witam Również zastanawiam się nad zakupem tych platform. Czy możesz coś o nich powiedzieć? Jak się sprawują? Jak z jakością wykonania? Edytowane 23 Lipca 2017 przez MaŃciO Odnośnik do komentarza
Dżery Opublikowano 23 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2017 Nie doczekasz się. Ja w piątek zamowilem streamy pro dartmoora, mam nadzieję że się nie rozczaruje. Teraz mam wątpliwości że nie warte tych pieniędzy i mogą byc za małe (90x95) Odnośnik do komentarza
Dżery Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 (edytowane) Krótka opinia o Streamach PRO, Nie warto, gdyby były lżejsze mógłbym je polecieć, według mnie produkt nieprzemyślany. Po 2 tygodniach jazdy wróciłem do moich starych ciężkich wellgo 610 g para. Dartmoory w prawdzie bardzo dobrze trzymały buta, ale takie sprawy jak bunny hop, skoki, ciężko wychodziły. Moje obawy się sprawdziły, powierzchnia pedała ma znaczenie i w streamach jest za mała 95 x 90. a na wysłużonych Wellgo ~107 x 115 skacze jak królik, dzięki większej powierzchni lepiej się wybija, i jest większa kontrola nad rowerem. Sprzedam pedały Stream Pro Edytowane 15 Sierpnia 2017 przez Dżery Odnośnik do komentarza
Puncu Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2017 Kwestia buta. Obecnie mam Stream Pro, wcześniej HT Nano AN02SS, Bop X-Box też obecnie, Bop Can-Can przez chwile. Wszystkie trzymały dobrze albo bardzo dobrze Odnośnik do komentarza
GrochowaMTB Opublikowano 6 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 Miałem, nie używam bo po prostu złamałem je pod górę mocno dociskając. Pedał się po prostu rozpadł od nacisku. Nie był nigdy mocno uderzony ani nic takiego. Słabe to było, serio. teraz mam aluminiowe platformy w tej samej wadze i nie wrócę do "nieznanych materiałów" Omijać szerokim łukiem! Wymieniłem te Docury na Octane One i nie żałuję. Lepiej trzymają buta, są nieco większe, ładniejsze i nie złamały się jak na razie 1 Odnośnik do komentarza
Lukabxa Opublikowano 4 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2018 Te pedały to tragedia.. Pękło mi w pół po 50km... Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi