Skocz do zawartości

Czy w tej ramię da radę wymienić stery

Krokodylek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witajcie. W związku iż posiadam parę rowerów, ale nigdy nie miałem ramy carbon to ostatnio sobie sprawilem rowerek z rama giant xtc poskladany z wielu części, mam jeden z małą rama z którego chce przełożyć manetki korby kasetę przerzutki bo są deore xt, ale co najbardziej mi się tu nie podoba to stery, wystające i błyszczące jak w rowerze na komunie. Nie wiem czy takie były od nowości, ale chyba raczej nie. Da radę to zmienić na jakieś zintegrowane 

IMG_20190507_214633.jpg Edytowane przez Krokodylek
Dodanie zdjęcia
Opublikowano

Nie. To są stery zewnętrzne i takie muszą być. Zawsze można wymienić na np. czarne, ale wystawać będą.

Opublikowano
1 minutę temu, Fenthin napisał:

Nie. To są stery zewnętrzne i takie muszą być. Zawsze można wymienić na np. czarne, ale wystawać będą.

Dziękuję za szybką odpowiedź. No to zostanie opcja z czarnymi, albo po prostu tak zostawić. 

Opublikowano

Jak nie chce Ci się zmieniać zawsze pomalować można :D Przy wymianie musisz doliczyć koszt wymiany czyli wyjęcie i nabicie nowych misek, a jak sam tego nie potrafisz to zawsze 20-40 złotych trzeba dać. Nie mniej jak to dobre stery to szkoda ich.

A rower fajny mi się podoba :)

Opublikowano

Fajna rama, lekka, nawet kultowa, niestety ( albo i stety ) ma geometrię "harleyową" czyli kąt główki ramy pewnie gdzieś około 68-69 stopni ( teraz taki kąt nowoczesny jest, jak ta rama wchodziła to standardem już był kąt 71 stopni ) Rower lepiej zjeżdża niż podjeżdża, oraz nie jest tak skrętny, szczególnie przy małych prędkościach, jak bardziej zwarte konstrukcje, ale zawsze mi się ta rama podobała. Co do sterów to koledzy napisali wszystko ;)

Opublikowano
20 minut temu, Piotr78 napisał:

Fajna rama, lekka, nawet kultowa, niestety ( albo i stety ) ma geometrię "harleyową" czyli kąt główki ramy pewnie gdzieś około 68-69 stopni ( teraz taki kąt nowoczesny jest, jak ta rama wchodziła to standardem już był kąt 71 stopni ) Rower lepiej zjeżdża niż podjeżdża, oraz nie jest tak skrętny, szczególnie przy małych prędkościach, jak bardziej zwarte konstrukcje, ale zawsze mi się ta rama podobała. Co do sterów to koledzy napisali wszystko ;)

Dokładnie tak jak mówisz harleyowa rama, sam kąt też mi się nie podobał ale  rower kupiłem dla samej ramy, w dobrym stanie jest, a że mam wiele rowerów z małą ramą a całkiem dobrym osprzętem i troszkę nowych części to stwierdziłem że zrobię sobie karbona. Szkoda że felga tylna też inna, bo przednia bardzo dobra. Dostanie nowe hamulce, opony i będzie śmigal, w ogłoszeniu było jedno zdjęcie i karbon i xtr to się napalilem, ale z xtr tylko tył był przerzutka I to stary model i manetka, ale za 500zl myślę że się opłacało 

56 minut temu, Kruk napisał:

Jak nie chce Ci się zmieniać zawsze pomalować można :D Przy wymianie musisz doliczyć koszt wymiany czyli wyjęcie i nabicie nowych misek, a jak sam tego nie potrafisz to zawsze 20-40 złotych trzeba dać. Nie mniej jak to dobre stery to szkoda ich.

A rower fajny mi się podoba :)

Myślę że wymienię na jakieś czarne, opony i hamulce muszę dokupić I adaptery do hamulców, bo te kombinowane są. Cała resztę mam to myślę że max 1000zl z kupnem roweru i będzie całkiem zacna maszyna, a z wymianą spokojnie sobie poradzę. Moim hobby jest przebudowa starych motocykli i od małego naprawialem rowery dla wielu osób. Chociaż była duża przerwa to od roku znowu się w to wkrecilem i mimo kupna nowego roweru, było mi mało i tak na dziś dzień mam ich 5. Ale paru rzeczy nie wiem dlatego was zapytałem. Dzięki za pomoc jeszcze raz. 

Opublikowano

Noo to powodzenia w dopracowaniu maszyny do stanu jakiego oczekujesz, jak coś to śmiało pisz, po to jest forum by sobie pomagać  :) 

• Lubię to! 1