Wybraf Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 Witam, Chciałbym wymienić napęd i zmagam się z tematem kompatybilności wymienionych w temacie części. Posiadam do z krótkim wózkiem i kasetę 11-28. Zależy mi na większym zakresie bez utraty płynności pracy. Myślałem nam wymianą napędy na 10tke ale mam piastę Hope pro 2 Evo z bębenkiem 8-9s i mi jej szkodą. Co radzicie ?
Gość Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 12 minut temu, Wybraf napisał: Posiadam do z krótkim wózkiem do? Mógłbyś poprawić post i napisać go w sposób zrozumiały. 13 minut temu, Wybraf napisał: Myślałem nam wymianą napędy na 10tke ale mam piastę Hope pro 2 Evo z bębenkiem 8-9s i mi jej szkodą. Bębenek 8-9s jest kompatybilny z kasetami 10s...
Kruk Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 A z resztą ta piasta ma wymienne bębenki to i pewnie byś w razie W mógł wymienić go na większy i chyba nawet ma możliwość na bębenek XD Nie mniej tak jak SpideMAN pisze, spokojnie wejdzie 10 na ten bębenek, kwestia teraz przerzutki została.
Wybraf Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Opublikowano 9 Maja 2019 Ok dzięki wielkie. Zastanowię się nad wymianą na 10s. Jednak chyba bardziej opłacać będzie się tą kaseta sunrace tylko co z tą pracą krótki wózek da radę? Ewentualnie co trzeba zmodyfikować?
Kruk Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 Jeśli byś dał 11 40 kasetę 10 rzędową to koniecznie zmianę przerzutki.
Red Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) 36 minut temu, Wybraf napisał: Jednak chyba bardziej opłacać będzie się tą kaseta sunrace tylko co z tą pracą krótki wózek da radę? Ewentualnie co trzeba zmodyfikować? Krótki wózek nie ogarnie kasety 11-40 nawet przy jednoblatowej korbie. W grę wchodzi wózek conajmniej GS Edytowane 9 Maja 2019 przez Red
Gość Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 2 godziny temu, Kruk napisał: Jeśli byś dał 11 40 kasetę 10 rzędową to koniecznie zmianę przerzutki. i manetki... Przecież Twoje X9 jest 9cio rzędowe...
Kruk Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 Aa noo tak hehehe chyba że kupi kasetę 11 40 na 9 rzędów jeśli taka jest
Wybraf Opublikowano 9 Maja 2019 Autor Opublikowano 9 Maja 2019 (edytowane) Proszę czytajcie uważnie. To że jestem nowicjuszem nie oznacza ze na sprzęcie się nie znam. Potrzebna mi opinia osoby doświadczonej z przeróbkami napędów. W temacie jest podany model mojej przerzutki x9 9s który jak podaje producent udźwignie max 34t . Znalazłem kasetę podana w temacie 9s 11-40 sunrace csm980 do tego planuję adapter haku sunrace sp570. Ktoś coś więcej sensownego na ten temat ? Edytowane 9 Maja 2019 przez Wybraf
Kruk Opublikowano 9 Maja 2019 Opublikowano 9 Maja 2019 Nawet jak dasz ten adapter to przerzutka nie będzie działać tak jak powinna. Możesz próbować masz szanse 50 na 50 % bo niektórym taki miks wyjdzie a drugim biegi trzeszczą jak karabin maszynowy. Dla mnie zabawa nie opłacalna, lepiej zmienić przerzutkę i mieć kombinowanie z głowy, zwłaszcza że przerzutki pod 9 rzędów są tanie.
Gość Opublikowano 14 Maja 2019 Opublikowano 14 Maja 2019 W dniu 9.05.2019 o 14:44, Wybraf napisał: Proszę czytajcie uważnie. To że jestem nowicjuszem nie oznacza ze na sprzęcie się nie znam. Potrzebna mi opinia osoby doświadczonej z przeróbkami napędów. W temacie jest podany model mojej przerzutki x9 9s który jak podaje producent udźwignie max 34t . Znalazłem kasetę podana w temacie 9s 11-40 sunrace csm980 do tego planuję adapter haku sunrace sp570. Ktoś coś więcej sensownego na ten temat ? Skoro tak twierdzisz to wypadałoby podać więcej szczegółów odnośnie reszty napędu. Jakie zębatki w korbie masz? Korba 1 czy 2, a może 3 rzędowa? Jeśli 1x to raczej słabo widzę tutaj przerzutkę bez sprzęgła, a o ile się orientuję X9 takowego nie posiada. To jest kluczowe by móc coś więcej powiedzieć. Niestety jest jeden poważny minus adapterów haka, upośledzają pracę na małych zębatkach z tyłu... Trzeba to brać pod uwagę.
Rekomendowane odpowiedzi