Krystian1999 Opublikowano 6 Maja 2019 Opublikowano 6 Maja 2019 Witam ma ktoś jakieś doświadczenia z użytkowania tych opon ?
Łza Włóczynutka Opublikowano 7 Maja 2019 Opublikowano 7 Maja 2019 ja od roku mam z tyłu racing ralpha na addixie: Fajna opona bo lekka. Z przodu mam Maxxiss Ikon i też fajna bo lekka.
pkru1 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 witam, chciałbym odświeżyć temat. rozważam zakup pary racing ray i racing ralph w rozmiarze 29x2.25 (evolution) ale ze względu na dosyć wysoką cenę trochę się waham. słyszałem opinie, że schwalbe zdarzają się wpadki i opony nie są dobrze wyważone, z długowiecznością też bywa różnie. obecnie jeżdzę na maxxisach rekon 2.4. w większości to mazowieckie maratony, czyli ściółka leśna, ubite szutry, dużo piachu, sporadycznie błoto, czasem zdarza mi się wyjechać też na asfalt. po 500 km wyglądają jak nowe, ale są bardzo ciężkie (800 g/szt) i mają ogromny opór toczenia. na kopnym piachu są rewelacyjne. proszę o opinie osób, które pokonały już na tych modelach troche km dziękuje i pozdrawiam
leejoonidas Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) 51 minut temu, pkru1 napisał: obecnie jeżdzę na maxxisach rekon 2.4. w większości to mazowieckie maratony, czyli ściółka leśna, ubite szutry, dużo piachu, sporadycznie błoto, czasem zdarza mi się wyjechać też na asfalt. po 500 km wyglądają jak nowe No niestety ale opony zrobione z mieszanki Addix po przejechaniu 500 kilometrów nie będą wyglądały jak nowe, mam wrażenie że opony z mieszanki Addix są robione z gumy z której wytwarza się gumki do gumowania ołówka, po przejechaniu 100 kilometrów wyraźnie widać ubytki na bieżniku, po przejechaniu 500 kilometrów ubytek jest znaczny. Na plus tych opon jest to że takie miękkie gumy mają dobrą przyczepność. Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez leejoonidas
Kruk Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Prawda, nowy addix jest bardzo miękki, mam parę Racing Ralphów w najdroższej wersji w mieszance najtwardszej Speed i teoretycznie powinna być bardzo twarda a jest dość miękka. Skoro nowy Addix ma 4 twardośći od czerwonych twardych poprzez niebieską i pomarańczową, średnią do fioletowej miękkiej to nie wiem jak miękki jest fioletowy skoro czerwony jest tak miękki O_O
AHABI ONE Opublikowano 15 Sierpnia 2019 Opublikowano 15 Sierpnia 2019 4 minuty temu, Kruk napisał: Prawda, nowy addix jest bardzo miękki, mam parę Racing Ralphów w najdroższej wersji w mieszance najtwardszej Speed i teoretycznie powinna być bardzo twarda a jest dość miękka. Skoro nowy Addix ma 4 twardośći od czerwonych twardych poprzez niebieską i pomarańczową, średnią do fioletowej miękkiej to nie wiem jak miękki jest fioletowy skoro czerwony jest tak miękki O_O 4 stopień ,to nic innego, jak mleko w kole 😂
Łza Włóczynutka Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 (edytowane) Te opony nie mają być długowieczne, mają być lekkie i dobrze się trzymać podłoża. I takie są. To nie jest rozwiązanie budżetowe - jeśli szukasz oszczędności to na pewno nie ten model. Edytowane 16 Sierpnia 2019 przez Łza Włóczynutka
lukaszko Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Jak chcesz wytrzymałe to rozejrzyj się za oponami vittoria. Nie są super lekkie ale szybkie, przyczepne i wytrzymałe. Ale to temat na inny wątek. Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi