Skocz do zawartości

Linki nie pasują do klamkomanetek

oalan1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów. Mam pewien problem, otóż odnawiam stary rower i zamówiłem do niego te klamkomanetki:

https://allegro.pl/oferta/shimano-acera-st-ef510-klamkomanetki-3x7-komplet-7406502720?snapshot=MjAxOS0wNC0yMlQxMTo0NTo1MS4zNjRaO2J1eWVyOzQ0NjA3YTA1YWUzMzczZTQwOTM0YWE0ZTY0MDZjMzYyYjQwNjQ3OTE2NTQ4ZDcyYmVmYTNjZDJiODc0ZGI2YjU%3D

Do tego zamówiłem zestaw linek i pancerzy:

https://allegro.pl/oferta/zestaw-linek-i-pancerzy-hamulcow-shimano-mtb-road-7132100703?snapshot=MjAxOS0wNC0yMlQxMTo0NTo1MS40NjNaO2J1eWVyOzMxZmFkNjY2NTA4MGNjOTNlNTg3MzAzMmQwZGMxMDIxZTA3MjhkZjQ1NzY5NTllOGYyNmUyOTc1Mzk0MGNmOWU%3D

I mam problem ponieważ do przodu założyłem starą linkę i działa rewelacyjnie a do tyłu nową i przy klamce są luzy, wydaje mi się dlatego że w nowej lince zakończeniem jest klocek, który nie pasuje do tych klamek.

W załączniku wysyłam zdjęcia - jest pokazane jak wygląda i trzyma się klocek w starej lince a jak w nowej. Jeśli to jest powód tych luzów to nie wiem co zrobić bo wszędzie sprzedają linki z tym mniejszym klockiem.

stara linka.jpg

nowa linka.jpg

Edytowane przez oalan1

No właśnie jest problem taki że ten klocek nie trzyma się klamki i nawet jak napnę najbardziej jak się da to on zaraz znowu jest luźno, a ten drugi się trzyma bo siedzi na miejscu

Włożyłem trochę papieru no i dało mi odp. że zakończenie tej linki po prostu nie pasuje, ale takie kombinowanie na dłuższą metę nie ma sensu. Wiecie gdzie mogę zamówić takie linki z tymi większymi zakończeniami? Nie mogę znaleźć tego, wszędzie są te sandardowe

Nie nie nie, właśnie na lewej manetce jest duża końcówka, a na prawej standardowa, przyjrzyj się. I ta duża idealnie pasuje do tych klamek a ta mała właśnie sobie tam luźno lata i nawet jak jest mocno naciągnięta linka to przy ruchu klamki ona i tak się tam majta.