Szaka Napisano 5 Maj 2019 Udostępnij Napisano 5 Maj 2019 Witam, posiadam rower Giant Talon 3 z 2018 roku. https://www.giant-bicycles.com/pl/talon-3 Wylał mi się trochę olej, i muszę go napełnić, tylko nie wiem jakim. Czy może to być od shimano, czy od Tektro, czy jeszcze inny. Moje hamulce to: Tektro HDC M285, tarcza [P] 180mm [T] 160mm, hydrauliczne ( wzięte ze specyfikacji) Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza
Piotr78 Napisano 5 Maj 2019 Udostępnij Napisano 5 Maj 2019 Mineralny ( nie DOT ) i może być od Shimano czy jakiś inny. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 5 Maj 2019 Udostępnij Napisano 5 Maj 2019 Hamulce pracują na oleju mineralnymShimano kupisz na 15 zł tak w zaokrągleniu Odnośnik do komentarza
Szaka Napisano 5 Maj 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Maj 2019 (edytowane) Dzięki, a jak z okładzinami do hamulców tego modelu, bo olej mógł się rozlać po tych okładzinach, i być może będą do wymiany. A i jak bym napełnił olej/odpowietrzyłbym to olej który zostałby w strzykawce to mogę go odlać do z powrotem do pojemniczka z olejem, czy jest do wyrzucenia? Edytowane 5 Maj 2019 przez Szaka Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 5 Maj 2019 Udostępnij Napisano 5 Maj 2019 Zależy ja jak przelewam lub odpowietrzalem nowe hamulce olej sobie wlewałem do pojemnikaJak przelewałem inne hamulce i olej był barwy szarej lub czarnej to poszedł do kosza Odnośnik do komentarza
Szaka Napisano 5 Maj 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Maj 2019 Rower mam od Lipca tamtego roku, więc olej jak nowy , ale trochę oleju się wylało, i ta klamka jest cała luźna, i ledwo hamuje, a w serwisie powiedzieli że 60 zł za tą wymianę oleju. To wolę samemu takie coś zrobić, a olej starczy na kilka zabiegów. Taki zestaw jest chyba dobry. https://allegro.pl/oferta/odpowietrzanie-hamulcow-bengal-kls-olej-shimano-8027077667 Dzięki za pomoc! Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 5 Maj 2019 Udostępnij Napisano 5 Maj 2019 Tak będzie okey tylko zrób to zgodnie ze sztuką Odnośnik do komentarza
Szaka Napisano 5 Maj 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Maj 2019 Zgodnie ze sztuką? A jakie okładziny do tych hamulców? Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 5 Maj 2019 Udostępnij Napisano 5 Maj 2019 Np tak. Jak klocki tego nie wiem. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi