Skocz do zawartości

Kross jaki rozmiar prosze o pomoc

emillio1983

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam prosze o pomoc chce kupic rower Kross level 11.0 koła 29" 2018

https://trekking24.pl/pl/rowery-gorskie-2018/2104-rower-kross-level-110-2018-5904993364031.html#/346-rozmiary_mtb_2018_kross-l_185

tylko mam dylemat bo sa dziwne wymiary ramy wczesniej mialem krossa rozmiar M i miał 19" rama i pasowało OK

a tem w rozmiarze M ma 17,5" w rozmiarze L 18,5" a w XL 20,5" 

czyli jaki wybrac M-ka odpada to nie wiem czy L czy XL jak to dobrze dobrać do tego modelu

dziekuje bardzo

mam wzrost 179

Edytowane przez emillio1983
Opublikowano

Możesz porównać z geo swojego starego roweru? to był jakiś też Level na 29"?

Mierzyłeś się do tego roweru? lub do podbnej ramy np. z innego modelu levela?

XL na pewno odpada. M lub L. Pozostaje też przekrok ramy? M może być trochę krótka...

Opublikowano

dzieki za odpowiedz

nie mierzylem sie do tego roweru bo chcialem przez internet zamowic i mniw myla te wymiary czyli jak xl za duzy bedzie to L

Opublikowano

Warto sprawdzić jeszcze przekrok ramy...

Opublikowano

Chyba kolega się bardzo napalił na ten rower.

Przy podanym wzroście moim zdaniem brać należy pod uwagę M lub L. Wybór zależy od wielu czynników, preferencji użytkownika itd. (dlatego celowo nie piszę, który rozmiar byłby moim zdaniem lepszy, bo można się zdziwić po zakupie). Wspominałem o przekroku ramy (https://www.1enduro.pl/geometria-roweru-mtb-enduro/). M może się okazać za krótka a może nie? Może lepsza będzie L, ale jak będzie mały zapas między ramą, a kroczem to też słabo...

Opublikowano

to prawda juz od dawnego czasu sie na niego napalilem :)

ale dziekuje bardzo za pomocna opinie sprawdze to w sklepie jednak i pozdrawiam

powiem szczerze od jakiegos czasu zbieralem na ten rower ale nie mam jak sprawdzic jaki rozmiar w gre wchodzi tylko wysylka mieszkam na tzw wiosce i do salonu pn krossa mam okolo 60km ale tam nie ma tego modelu a opinia sprzedajacych to roznie bywa dlatego dziekuje za zainteresowanie i za pomoc

Opublikowano

Warto poszukać sklepu gdzie mają aluminiowe levele (jak nie mają karbonowych) i się po przymierzać, bo geometria będzie zbliżona. Nawet podjechać te 60 km niż w ciemno wydawać kasę...