miduchp Napisano 3 Maj 2019 Udostępnij Napisano 3 Maj 2019 Cześć, Mam problem z doborem butów do mojej stopy. Obecnie używam butów GIRO SAVIX r43. Po przejechaniu kilkunastu kilometrów w prawej stopie pojawia się ból ( z prawej strony pod spodem ), tak jakby cała stopa nie spoczywała dobrze na cholewce. Mam też buty MTB do innego roweru, Shimano M089 i też występuje podobny problem. Pan który ustawiał mi bloki w butach stwierdził że przyczyną mogą być buty ze zbyt wąską cholewką (rozmiar buta jest ok) W związku z tym że po przymierzeniu buta nie odczuwam dyskomfortu, dopiero po pewnym czasie, chciałbym prosić o poradę w które modele butów / producentów powinienem celować ? Z góry dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza
JaW Napisano 3 Maj 2019 Udostępnij Napisano 3 Maj 2019 Obadaj Shimano AM501, jeśli chodzi o szerokosc to są jak normalne buty. Odnośnik do komentarza
miduchp Napisano 3 Maj 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Maj 2019 Dzięki za wskazówkę, problem w tym że potrzebuję butów szosowych pod SPD-SL. Idealnie coś z zapięciem BOA. Próbowałem mierzyć buty o jeden rozmiar większy, ale cała noga mi w nich lata więc to raczej nie jest rozwiązanie. Odnośnik do komentarza
Marek Karnecki Napisano 3 Maj 2019 Udostępnij Napisano 3 Maj 2019 Szimano Ja mam płetwy a nie stopy - butki idealnie na mnie leżą od Diadora - tylko nie wiem czy mają ofertę z BOA ... Odnośnik do komentarza
miduchp Napisano 3 Maj 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Maj 2019 Z tego co widzę mają modele z BOA, muszę tylko poszukać czy da się je gdzieś przymierzyć. Z tego co widziałem, Lake ma jeszcze modele poszerzane, ale nigdy o nich nie słyszałem. Ktoś ma jakieś doświadczenia z ich butami ? Odnośnik do komentarza
tadzikpl Napisano 3 Maj 2019 Udostępnij Napisano 3 Maj 2019 Shimano, Fizik etc mają buty w dwóch szerokościach i rozmiarach połówkowych, ale nie u nas .Poszukaj w sklepach w UK albo w Holandii, generalnie w cywilizowanych krajach..Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza
miduchp Napisano 4 Maj 2019 Autor Udostępnij Napisano 4 Maj 2019 @tadzikpl Dzięki wielki, znalazłem dwa modele shimano w UK. Zakładam że przymierzenie modelu normalnego w PL i zakupienie szerokiego powinno się sprawdzić ? Długość wkładki jest ta sama, tylko szerokość jest trochę inna. Możesz coś poradzić odnośnie dobrania rozmiaru (nie chcę sie bawić w odsyłanie butów do UK ) ? Odnośnik do komentarza
Qwafa Napisano 20 Styczeń 2020 Udostępnij Napisano 20 Styczeń 2020 W dniu 3.05.2019 o 10:01, miduchp napisał: Cześć, Mam problem z doborem butów do mojej stopy. Obecnie używam butów GIRO SAVIX r43. Po przejechaniu kilkunastu kilometrów w prawej stopie pojawia się ból ( z prawej strony pod spodem ), tak jakby cała stopa nie spoczywała dobrze na cholewce. Mam też buty MTB do innego roweru, Shimano M089 i też występuje podobny problem. Pan który ustawiał mi bloki w butach stwierdził że przyczyną mogą być buty ze zbyt wąską cholewką (rozmiar buta jest ok) W związku z tym że po przymierzeniu buta nie odczuwam dyskomfortu, dopiero po pewnym czasie, chciałbym prosić o poradę w które modele butów / producentów powinienem celować ? Z góry dziękuję za pomoc Mozliwe że masz początek płaskostopia poprzecznego i może występować w takim przypadku ucisk na nerw Mortona co skutkuje pieczeniem, poczytaj o tym może to cię dokładnie spotkało 1 Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi