Motorniczy Napisano 2 Maj 2019 Udostępnij Napisano 2 Maj 2019 Cześć, w moim "nowym" rowerze (Kross level 4.0) mam wycieki smaru nie oleju bo mam amortyzator sprężynowy. Po każdej jeździe wycieram i na szmatke nanosze brunox Deo. Co mógłbym zrobić aby zatrzymać wycieki oleju, dodam że rower ma 2 miesiące a amortyzator po 5 min w lesie jest uwalony smarem. W serwisie rowerowym gdzie kupowałem rower powiedzieli że z czasem się ułoży. Czy to prawda? Odnośnik do komentarza
Red Napisano 2 Maj 2019 Udostępnij Napisano 2 Maj 2019 Niekoniecznie. Amortyzatory Suntoura są smarowane przez producenta w celu konserwacji. Taki smar należy usunąć podczas przeglądu zerowego. Nie jestem pewien a wszelkie wątpliwości może rozwiać @ACTIVIA. Odnośnik do komentarza
ACTIVIA Napisano 3 Maj 2019 Udostępnij Napisano 3 Maj 2019 Jaki masz tam model amorka Odnośnik do komentarza
Motorniczy Napisano 3 Maj 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Maj 2019 SR Suntour XCR 32 RL Odnośnik do komentarza
Motorniczy Napisano 3 Maj 2019 Autor Udostępnij Napisano 3 Maj 2019 4 godziny temu, ACTIVIA napisał: Jaki masz tam model amorka SR Suntour XCR 32 RL Odnośnik do komentarza
ACTIVIA Napisano 3 Maj 2019 Udostępnij Napisano 3 Maj 2019 (edytowane) To w którym miejscu masz te wycieki?? Jeśli przy miejscu uszczelek kurzowych tzn że masz bagno w środku i obowiązkowo wszystko wyczyścić oraz DOŁÓŻ gąbki smarujące Edytowane 3 Maj 2019 przez ACTIVIA Odnośnik do komentarza
Motorniczy Napisano 5 Maj 2019 Autor Udostępnij Napisano 5 Maj 2019 W dniu 3.05.2019 o 20:35, ACTIVIA napisał: To w którym miejscu masz te wycieki? Przejade się rowerkiem i wyślę zdjęcia. Odnośnik do komentarza
Motorniczy Napisano 9 Maj 2019 Autor Udostępnij Napisano 9 Maj 2019 W dniu 3.05.2019 o 20:35, ACTIVIA napisał: To w którym miejscu masz te wycieki?? Jeśli przy miejscu uszczelek kurzowych tzn że masz bagno w środku i obowiązkowo wszystko wyczyścić oraz DOŁÓŻ gąbki smarujące Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 9 Maj 2019 Udostępnij Napisano 9 Maj 2019 Jest to normalne przy nowym amorze, należy to wycierać do sucha aż w końcu przestanie amor oddawać smar. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi