Hubert2137 Opublikowano 1 Maja 2019 Opublikowano 1 Maja 2019 Witam, tak jak w temacie chcę wymienić 3 blaty z przodu na jeden narrowide. Moim pytaniem jest: na co trzeba zwrócić uwagę, co to jest BCD. Z góry dziękuje za odpowiedź.
Gość Opublikowano 1 Maja 2019 Opublikowano 1 Maja 2019 BCD rozstaw śrub lub otworów na korbie lub zębateJeżeli wiesz jaką masz korbę to w jej opisie masz podane np BCD 104 pod taki wymiar szukasz zębatki Jeżeli jest to korba 3 rzędowa wtedy zębatke szukasz pod środkowy blat
Chrismel Opublikowano 1 Maja 2019 Opublikowano 1 Maja 2019 Jaką masz przerzutkę z tyłu ? Pytam bo powinna być ze sprzęgłem. Jak tego nie masz to może być problem ze spadającym łańcuchem.
Hubert2137 Opublikowano 2 Maja 2019 Autor Opublikowano 2 Maja 2019 21 godzin temu, Chrismel napisał: Jaką masz przerzutkę z tyłu ? Pytam bo powinna być ze sprzęgłem. Jak tego nie masz to może być problem ze spadającym łańcuchem. Z tyłu mam najtańszą shimano tourney na dodatek krzywą zaraz będę też wymieniać. Czemu miałby być problem ze spadającym łańcuchem, narrowide powinien lepiej trzymać łańcuch niż moje 3 blaty
Gość Opublikowano 2 Maja 2019 Opublikowano 2 Maja 2019 Tak jednak łańcuch nie będzie naprężony gdy zastosujesz zalecaną przerzutkę ze sprzęgłem wtedy łańcuch będzie ciągle naprężony
Chrismel Opublikowano 2 Maja 2019 Opublikowano 2 Maja 2019 Jak masz i tak wymieniać weź RD-M6000-GS. To najtańsza opcja ze sprzęgłem. U mnie taki zestaw działa idealnie. 1
Motke Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 10 godzin temu, Hubert2137 napisał: Z tyłu mam najtańszą shimano tourney na dodatek krzywą zaraz będę też wymieniać. Czemu miałby być problem ze spadającym łańcuchem, narrowide powinien lepiej trzymać łańcuch niż moje 3 blaty Jak będzie problem to zawsze można dokupić takie coś: https://rowerowy.com/sklep/czesci/napinacze-rockringi/napinacze/prod/xlc-cr-a18 1
Gość Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 Jednak sprzęgło daje to że nie obija się łańcuch o trójkąt
Rekomendowane odpowiedzi