stonedbunny Napisano 1 Maj 2019 Udostępnij Napisano 1 Maj 2019 (edytowane) Hej, szukam od jakiegoś czasu rozsądnego trail'a do około 8000tysiecy (budżet wzrósł i tak o dwa koła Głównie będę jeździł po górach i rychlebskich ścieżkach. Jak do tej pory chyba właśnie ten NS BIKES NERD LITE 2 spelnia najlepiej moje oczekiwania Czyli poniżej 15kg wagi Koła 29cali Napęd 1x12 Wypowiedzcie się zajawkowicze co o nim myślicie bo ja jest czysta amatorka:) Ps.nie znalazłem nic na temat tego roweru tutaj na forum jak by co Edytowane 1 Maj 2019 przez stonedbunny Odnośnik do komentarza
isek Napisano 1 Maj 2019 Udostępnij Napisano 1 Maj 2019 https://www.1enduro.pl/rowery-trail-do-10000-zl-2019/ Pamiętaj, że w sklepach stacjonarnych możesz liczyć na całkiem fajny rabat w okolicach 20% Odnośnik do komentarza
stonedbunny Napisano 2 Maj 2019 Autor Udostępnij Napisano 2 Maj 2019 Polecisz jakiś konkretny sklep czy jest zakaz promowania na forum? Odnośnik do komentarza
k4mee7 Napisano 17 Lipiec 2019 Udostępnij Napisano 17 Lipiec 2019 Witam i jak opinie o tym nerdzie? Sa tu jacys uzytkownicy? Idzie fsktycznie wyrwac troche taniej ten rower nowy. W jakich sklepach i gdzir maja je stacjonarnie? A moze sa tez tavy ktorzy maja nerda hd? Odnośnik do komentarza
Baccon Napisano 26 Lipiec 2019 Udostępnij Napisano 26 Lipiec 2019 Mam nerda lite1. Przesiadłem się na niego z doinwestowanego primala 27,5. Wszystko jest większe ale lżejsze, to duży plus. Jechać, wyjechać czy zjechać to żaden problem. Przy tym prędkości można osiągnąć kosmiczne: na jednym zjeździe osiągnąłem ponad 80kmh mimo, że musiałem hamować z powodu braku widoczności. Nie mogę się jeszcze przyzwyczaić do kół 29 i wielkości roweru (miałem ht M a teraz full L) ale niski przekrok sprawia, że naprawdę można się na nim dobrze bawić w zakrętach i/lub rekompensować nogami (i "ręcami") 130/120mm skoku. Ogólnie polecam ten rower bo raczej można na nim (niemal) wszystko i jest przy tym wytrzymały. Jedyny mankament jaki mam po miesiącu to skrzypiąca sztyca i to, że tak dobrze się trzyma w zakrętach, że ryję pedałami po podłożu w zakrętach bo ciągłe bym się na nim rozpędzał. Odnośnik do komentarza
k4mee7 Napisano 20 Sierpień 2019 Udostępnij Napisano 20 Sierpień 2019 Mam w planach kupić nerda HD, czy uważacie że to dobry rower na wyjazdy w góry oraz sporadycznie do bikeparku? Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi