Plugawiec Opublikowano 1 Maja 2019 Opublikowano 1 Maja 2019 Witam Serdecznie. Kupiłem na dniach nowy MTB Unibike Shadow 29" 2019r. Dziś udało mi się na nim zrobić pierwsze 52km. No i wyszły pewne bóle ścięgna uda ale najbardziej to cierpły mi ręce i lewa stopa. Rower ma 19". Ja mam wzrost 180cm. Noga moja po wymierzeniu jak Szajbajk kazał wychodzi 83,5cm - 84cm. Więc siodło ustawiłem na wysokości od środka korby 74cm. Jaką odległość wybrać od "czuba" siodła do końca mostku? Wcześniej jeździłem na 17" ramie (za mała) i musiałem siodło wysunąć maxymalnie do tyłu żeby tych problemów nie było. Jak to będzie przy 19" rowerze? Dziękuję za pomoc.
Franz Mauer Opublikowano 1 Maja 2019 Opublikowano 1 Maja 2019 Usiądź na rower, wepnij się w pedały. Ustaw stopy i Damiana korby równolegle do podłoża i poproś kogoś, aby sprawdził czy szczyt kolana znajduje się nad połową stopy.
Plugawiec Opublikowano 1 Maja 2019 Autor Opublikowano 1 Maja 2019 Sprawdzone. Ciężarek spuszczony w dół pokazuje prawidłowe ustawienie. Za 2 dni sprawdzę jeszcze raz na 50km
Rekomendowane odpowiedzi