Skocz do zawartości

Czy na DT Swiss 466D XLC Evo można założyć single speed?

Wiktor03

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Chciał bym złożyć sobie nowy rower i potrzebuje informacji na temat czy na tym kole: DT Swiss 466D XLC Evo 26" można założyć single speeda?

Ma być to rower mtb do skakania.

Z góry dziękuję za informację!

Edytowane przez Wiktor03
Opublikowano

Pomyliłeś link do kół z linkiem do swojego posta na forum.

Single speed a inaczej ostre koło, czyli połączenie korba - koło jest sztywne, nie da się przestać pedałować, także piasta z bębenkiem odpada.

Jeśli chodzi Ci i napęd 1 na to pewnie się da coś zrobić, ale żeby cokolwiek więcej napisać musisz napisać więcej konkretów.

Opublikowano

Faktycznie dzięki.

I chodzi mi o to żeby to połączenie nie było sztywne tylko bez biegowe i czy tylko jeden bieg tam wpasuje czy mam szukać innych kół

Opublikowano

Dzięki bardzo bo po prostu nie byłem czy to tam zadziała.

Opublikowano

To są piasty do rowerów Dirtowych i chyba BMX ale tutaj nie jestem pewny.

Opublikowano
28 minut temu, Kruk napisał:

To są piasty do rowerów Dirtowych i chyba BMX ale tutaj nie jestem pewny.

Kompletnie nie ma znaczenia do czego są. Jak ktoś ma fantazję to niech wsadza je do Wigry3 lub Jubilata.

Chodzi o sam termin "single speed".

Opublikowano

chciałbym zobaczyć Wigre z tą piastą :D Ojj czepiasz się szczegółów, jak znasz lepiej ten termin to lepiej napisz czym jest single speed a czym ostre koło i po problemie :) .

Opublikowano

Ostre koło - sztywne, bezpośrednie połączenie korba-koło. Ostre koło to inaczej fixed gear

Single speed - rower o jednym przełożeniu. Może być bębenek, może być wolnobieg czy torpedo.

BTW każde ostre koło jest jednocześnie singlem ale nie każdy singiel jest ostrym kołem 

• Lubię to! 1