Korposzczur Opublikowano 28 Kwietnia 2019 Opublikowano 28 Kwietnia 2019 (edytowane) Wątek zawiera spis zawodów na Podkarpaciu w 2019 roku. Jeśli wiecie o innych podkarpackich zawodach MTB, których nie ma na liście, to piszcie. Warto też dodać je do forumowego kalendarza, chociaż i tak mało osób tam zagląda. 27 kwietnia - Cyklokarpaty Przemyśl 1 maja - XIV stalowowolski rowerowy cross country 5 maja - Szprycha Łańcut 1 czerwca - Cyklokarpaty Pruchnik 9 czerwca - Szprycha Bukowsko (okolice Sanoka) 15 czerwca - Cyklokarpaty Cisna (Bieszczady) 6 lipca - Cyklokarpaty Horyniec-Zdrój (koło Ukrainy) 14 lipca - Szprycha Jeżowe (koło Stalowej Woli i Niska) 21 lipca - Szprycha Ropczyce 11 sierpnia - Cyklokarpaty Dukla 8 września - Szprycha Lubenia (koło Rzeszowa) 15 września - Cyklokarpaty Krosno 21 września - Szprycha Boguchwała (koło Rzeszowa) Być może będzie jeszcze Zabratówka i XC w Łańcucie. Edytowane 29 Kwietnia 2019 przez Korposzczur
gucci13on Opublikowano 7 Maja 2019 Opublikowano 7 Maja 2019 Witam. Chodzi mi o cyklokarpaty w Kluszkowcach. Czy orientuje się tu może ktoś jak dotrzeć tam z Rzeszowa, pociąg ewentualnie autobus który weźmie rower, może ktoś był i ma doświadczenie w podróży w tamtym kierunku. Dzięki
Korposzczur Opublikowano 7 Maja 2019 Autor Opublikowano 7 Maja 2019 Komunikacją publiczną nie dojedziesz. Teraz z Krakowa do Nowego Targu wprowadzono zastępczą komunikację autobusową. Napisz na grupie Uczestnicy maratonów rowerowych Cyklokarpaty na FB, że potrzebujesz transportu. A jesli uprzesz się pojechać autobusem, to szukaj na e-podroznik.pl i przedzwoń do przewoźników, czy zabiorą rower. Jeśli nawet, to musisz go wcześniej przygotować do transportu (zazwyczaj odkręcić koła i kierownicę, a całość ma być w pokrowcu). Tak więc gra niewarta świeczki. Z Rzeszowa trochę osób jeździ na maratony. Popytaj znajomych, pisz na forach, ewentualnie w akcie desperacji uderz bezpośrednio do sklepów rowerowych i potencjalnych uczestników z listy. 1
Red Opublikowano 8 Maja 2019 Opublikowano 8 Maja 2019 (edytowane) We wrześniu powinny być jeszcze zawody XC w Nowej Dębie. I być może u mnie. Rozmowy trwają. Edytowane 8 Maja 2019 przez Red
Korposzczur Opublikowano 20 Września 2019 Autor Opublikowano 20 Września 2019 Czy jechał ktoś kiedykolwiek trasę mega w Boguchwale lub objeżdżał tegoroczną trasę? Jaki poziom trudności? Dużo stromych zjazdów? Rowerem crossowym objedzie? 2 lata temu wybrałem się na objazd i tuż po wjeździe do pierwszego lasu przestraszyłem się tych głębokich przepaści. Objechałem jedynie początek, bo nadszedł zmrok.
Rekomendowane odpowiedzi