Skocz do zawartości

Przewóz roweru

maku1977

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam takie pytanie, wiem że są bagażniki dedykowane do przewozu rowerów z ramą karbonową, ale wiem też że często marketing idzie z przesadą w rozsądku.

Może ktoś mi pomoże, czy na bagażniku do przewozu rowerów montowanym na hak są jakieś duże przeciwskazania przewożenia roweru z ramą karbonową. Rama nie jest na nim jakoś ściśnięta uchwytami, za to wisi za górną rurę.

Poniżej zdjęcie bagażnika

bagażnik.jpg

Taki bagażnik będzie dobry do starych tam Alu...do karbonu i ram aluminiowych mocno cieniowanych lepszy będzie uchwyt na hak...ale taki na który stawia się rower moim zdaniem...przynajmniej ja do podobnego się przymierzam 0b5601e47b011424485145d168b47ae0.jpg&key=7af3bd1cf53d6a19f2cd840b20f0c7cd43bf4a0a93fdafcbe04dd3807ed6aaca

43db229b6e73bf8f4ae94db026d961e7.jpg

Na początku chciałem kupić właśnie taki prosty na samą ramę...ale jak tak się zastanawiałem to jednak zdecyduje się na taki z rejestracją i światłami...bo kupujesz raz i masz na lata...i kupić dobrej firmy żeby były akcesoria i części zamienne jak coś, bo do Chinoli to ciężko coś dostać jak się uszkodzi... Tak samo stojak serwisowy jak kupisz ParkToola to masz części akcesoria i nawet wkład gumowy szczęk dostępny bez problemu... a chińczyk jednorazowy