Adam1992 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Witam wszystkich znalazłem w jednym ze sklepów rowerowych nowego Soila 3.0 z 2016 roku za 8800 zł po grubej promocji. Waszym zdanie rower warty swojej ceny? Pozdrawiam
elmapeto Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Koleżanka @Sziva jeździ na soilu. Może coś doradzi??
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Jeździłem na soli 1 półtora rokuGeneralnie geometrie jest ta samJeżeli skok roweru ci odpowiada i będzie wystarczający to bym brałGeneralnie tak reverb który jest nowy będzie pracował bardzo ładnie tutaj będziesz zadowolony jedynie zimą, pracuje gorzej jest to wina pewnie manetki która jest hydrauliczna, tutaj z postępem poszedł świat i można wimienic manetke na mechanicznaAmortyzator fox oraz damper na 100 będzie pracował dużo lepiej niż rockshoxNie wiem jak z przeglądam ale jakos nie jest specjalnie jest trudnyZawieszenie rvs bardzo ładnie pracuje, tutaj może jego prace poprawić foxPodczas jazdy na płaski nie kołysze zawieszenieNierówności i w terenie bardzo ładnie pracujeSprawdził się w trasach srebna góra, kasina, Bielsko biała oraz single Świeradów ZdrójGeneralnie napęd i hamulce też dadzą radęRower fajny, i na pewno się sprawdziMaja opinie że pękają w nich linki od zawieszenia jednak jak nie będziesz na nim latał kilku metrowych dropów będzie gitara
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 27 minut temu, piter614 napisał: Maja opinie że pękają w nich linki od zawieszenia jednak jak nie będziesz na nim latał kilku metrowych dropów będzie gitara Linki pękały w Moonach, a w Soilu nie słyszałam o takim przypadku. Za 8800 Soil 3 jak najbardziej jest ok.
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Znaczy obracalem się w towarzystwie starych wyjadaczy i oni mówili mi o tymSądzę że ludzie którzy śmiga ja w enduro 20 lat coś wiedząMono vs soli maja praktycznie ta samą budowę
Adam1992 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Świetnie, dziękuję za odpowiedź. I już wiem że jest warty tej ceny pozdrawiam wszystkich.
Ares Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 38 minut temu, piter614 napisał: Znaczy obracalem się w towarzystwie starych wyjadaczy i oni mówili mi o tym Sądzę że ludzie którzy śmiga ja w enduro 20 lat coś wiedzą Mono vs soli maja praktycznie ta samą budowę Soila jest dużo mniej na rynku ale i tak ten model wytrzymuje to czego nie wytrzymywał Moon. Obecnie Soil pomimo, że tylko 29er ma bliżniaczy ze starym link a w Monie w końcu "domknęli" link dokładając przy tym materiału tam gdzie dawniej było go za mało.
Rekomendowane odpowiedzi