kr_torpeda Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Witam mam problem z korbą sram X01. W swojej ramie cuba miałem korbę deore w ramie mam mufe długości 90 mm i w serwisie twierdzą ze ta korbaX01 jest za krótka i nie bedzie pasować w standardzie BB30 czy to prawda ?
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Ciężko stwierdzić jednoznacznie, korbę SRAM X01 kupisz pod każdą możliwą mufę suportu bez większego problemu, do kompletu z odpowiednim wkładem tegoż suportu. Coś mi mówi, ze masz supoert pod pressfit. Jeśli tak to taki suport zdaje się będzie odpowiedni. https://finisher.pl/produkt/suport-truvativ-bb30-pressfit-30-68-92-mm/
kr_torpeda Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2019 (edytowane) tak dokładnie to jest ta rama https://allegro.pl/oferta/cube-reaction-gtc-29-rama-mtb-karbon-23-cale-7056854495 ohh i dylemat bo korba nie za małe kasę a w serwisie mogą nie wiedzieć co do czego i twierdzą ze oska która jest w korbie jest za krótka i ze ten standard BB30 nie będzie pasował pod mufę o długości 90 mm i ze tu musi być korba gxp Edytowane 26 Kwietnia 2019 przez kr_torpeda
Gość Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Suport : Press Fit. I zmień ten serwis, bo to gamonie jakieś są... Kupujesz korbę X01 BB30, suport pressfit pod tę korbę i wszystko pasuje, łożyska w pressfit chowają się w ramie, szerokość mufy pressfit jest równa szerokości mufy BSA z wkręconym suportem BB30 z łożyskami zewnętrznymi.
kr_torpeda Opublikowano 26 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2019 jutro rower trafia do innego serwisu
kr_torpeda Opublikowano 2 Maja 2019 Autor Opublikowano 2 Maja 2019 Witam ponownie mam już korbę w domu i zrobiłem przymiarkę korby do ramy bez supportu. Na oko powinna pasować co sądzicie ?
Kruk Opublikowano 2 Maja 2019 Opublikowano 2 Maja 2019 (edytowane) Ta śruba-nakrętka chyba służy do dociągania ramienia do suportu. A nie da się tej nakrętki ściągnąć? Już chyba wiem. Pressfit'owy suport jest pod mniejsze łożyska ale za to szerzej rozstawione, zaś BB30 ma większe łozyska ale za to węższą mufę. Chyba mieli racje i guzik z tego będzie. Edytowane 2 Maja 2019 przez Kruk
Gość Opublikowano 2 Maja 2019 Opublikowano 2 Maja 2019 Chyba się jej nie ściąga patrzyłem na instrukcje oraz manual i ona tam jest
Kruk Opublikowano 2 Maja 2019 Opublikowano 2 Maja 2019 Noo to chyba faktycznie lipa będzie. Zobacz sam Piter jak wygląda mufa suportowa pod BB30 a jak pod Pressfita, jest węższa ta do BB30. Widocznie trzeba kupować odpowiednią korbę jak chodzi o suport w ramie jak idzie o SRAM, choć oni teraz system DUB wprowadzili to nie wiem jak to wygląda.
Gość Opublikowano 3 Maja 2019 Opublikowano 3 Maja 2019 Coś mi się wydaje że ten plastik zdejmuje się w zależności od szerokości mufy
kr_torpeda Opublikowano 3 Maja 2019 Autor Opublikowano 3 Maja 2019 15 godzin temu, Kruk napisał: Ta śruba-nakrętka chyba służy do dociągania ramienia do suportu. A nie da się tej nakrętki ściągnąć? Tak zgadza się. Zobacze co z tym plastikiem 5 godzin temu, piter614 napisał: Coś mi się wydaje że ten plastik zdejmuje się w zależności od szerokości mufy ok sprawdzę
kr_torpeda Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Opublikowano 13 Maja 2019 Cytat Witam korbę sprzedałem BB30 nie pasuje do ramy z mufą o długości 90 mm nie ma opcji. Jaką korbę mam kupić do tej ramy z sram XX1 eagle Boost , gxp ? Dodam jeszcze , że chciałbym mieć suport TOKEN ninja.
Kruk Opublikowano 13 Maja 2019 Opublikowano 13 Maja 2019 A Korby XX1 nie są robione pod różne suporty? Ogólnie jest dużo fajnych korb, kto co lubi, możesz kupić najnowszego XTR'a jak Cie stać, możesz szukać coś od FSA, serio można coś dobrać, pytanie to budżet i to czy waga ma znaczenie
kr_torpeda Opublikowano 13 Maja 2019 Autor Opublikowano 13 Maja 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Kruk napisał: A Korby XX1 nie są robione pod różne suporty? Chcę się dopytać bo nie jestem pewny żeby drugi raz nie mieć problemu jak z BB30 ok 1600zł na korbę dodam jeszcze ze grupa na rowerze to sram GX łąńcuch XX1 Jestem otwarty na propozycje Edytowane 13 Maja 2019 przez kr_torpeda
IOO Opublikowano 13 Maja 2019 Opublikowano 13 Maja 2019 Jak chcesz mieć pewność to napisz do sklepu z zapytaniem, na tej podstawie zrób zamówienie. W razie W to reklamuj że towar niezgodny z opisem.
token_pl Opublikowano 22 Maja 2019 Opublikowano 22 Maja 2019 (edytowane) W dniu 13.05.2019 o 13:52, kr_torpeda napisał: Witam korbę sprzedałem BB30 nie pasuje do ramy z mufą o długości 90 mm nie ma opcji. Jaką korbę mam kupić do tej ramy z sram XX1 eagle Boost , gxp ? Dodam jeszcze , że chciałbym mieć suport TOKEN ninja. BB30 ma za krótka oś. Jeśli chodzi o SRAM w wersji GXP i suport NINJA będzie pasował BB841T-41 GXP (MTB) Edytowane 22 Maja 2019 przez token_pl 2
kr_torpeda Opublikowano 25 Maja 2019 Autor Opublikowano 25 Maja 2019 (edytowane) dzieki wielkie za pomoc lecz zrezygnowałem z ninja ponieważ będą montował korbę XX1 dub i co mi wiadomo ninja pod tą korbę ma być dopiero po wakacjach w jakiejś nowej lini light Edytowane 25 Maja 2019 przez kr_torpeda
Malibu71 Opublikowano 3 Lipca 2021 Opublikowano 3 Lipca 2021 Dołączę to tematu . Mam mufę pod GXP pressfit . Średnica mufy 42 mm ale nie mogę dokładnie zmierzyć ponieważ suport zasłania. Szerokość mufy 92mm. Kupiłem trochę pochopnie nowe korby X0 BB30 . Dopiero gdy przyszły zorientowałem się , że mam GXP . Czy jest możliwość zainstalowania korb BB30 , czy istnieje taki wkład suportu ?
Nemrod Opublikowano 3 Lipca 2021 Opublikowano 3 Lipca 2021 Nic z tym nie zrobisz. Oś korby jest zbyt krótka dla mufy 92 mm.
Rekomendowane odpowiedzi