Skocz do zawartości

Problem ze smarem w zacisku

_Kaczor_

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć mam problem z hamulcami hydraulicznymi tarczowymi ponieważ nie wiem czemu jak kupiłem rower to w szczękach hamulca jest smar i mi te hamulce bardzo piszczą.A w internecie nic nie piszę o tym co z tym zrobić więc  proszę powiedz co mogę zrobić z tym smarem żeby nie popsuć hamulców i tarczy.

Zdjęcie mojego problemu:

https://zapodaj.net/ea982b883213b.jpg.html

Niezły troll...

A tak poważnie...

Szukajka nie gryzie...

Te same środki użyj to wyczyszczenia wnętrza zacisku po wyjęciu klocków, klocki obawiam się, że nadają się na śmietnik, ale możesz je spróbować umyć benzyną ekstrakcyjną.

2 godziny temu, _Kaczor_ napisał:

W salonie rowerowym w Kozienicach.

To chciałbym pogratulować panu mechanikowi... Brawo Pan!

P.S. podaj nazwę, bo jeśli to prawda, to ja bym to zgłosił, a co by było gdybyś wjechał pod auto?

Ten mechanik nie powinien być mechanikiem skoro robi takie rzeczy.

2 godziny temu, _Kaczor_ napisał:

W salonie rowerowym w Kozienicach.

To się pod próbę uśmiercenia klienta nadaje. Upewnię się tylko - taki rower Ci oddali, czy sam coś kombinowałeś przy hamulcach?

Tak już całkiem poważnie . Nie chcę się aż wierzyć ,żeby tak ktoś wypuścił rower z salonu czy serwisu. Pytanie tylko czy to prawda,czy nie było jakiejś ingerencji naszego forumowicza. Bez różnicy jaki to rower i co za salon to jest niedopuszczalne i grozi utrata zdrowia lub życia!

Mi się wydaje że to jakiś troll i to słaby albo chce oczernić serwis bo mu nie pod pasował, dla mnie osoba rejestrująca że 11 godzin temu i wrzucając taki post jest delikatnie mówiąc nierzetelna. Dowody niech poda, np. paragon z serwisu. 

rozmawiałem kiedyś z tym serwisantem i gościu jest spoko do tego były zawodnik MTB...ma wiedzę i nawet całkiem za darmo dał mi bieżnie do piasty, która była nie do dostania w sklepie...swój rower kupiłem w bardzo dobrej cenie i jest spoko...ale żeby smar w hamulcach??? Rower który kupiłem był zeszłoroczny i widać było, że miał przelewane hamulce, także dbają o rowery...w dodatku kilka dni po zakupie zauważyłem że mam uszkodzoną oś Maxle Lite i wymienili bez pytania, więc ja mam pozytywne odczucia co do sklepu...faktycznie nie ma co od razu wierzyć w oskarżenia szacunek

• Lubię to! 1

Przy hamulcach nic nie robiłem dopiero zorientowałem się że zaczęły piszczeć 4 dnia po zakupie roweru.

W dniu 26.04.2019 o 15:59, Sziva napisał:

To się pod próbę uśmiercenia klienta nadaje. Upewnię się tylko - taki rower Ci oddali, czy sam coś kombinowałeś przy hamulcach?

No tylko że rower odbierałem w Aleksandrówce a płaciłem w Kozienicach.

8 godzin temu, wozo13 napisał:

rozmawiałem kiedyś z tym serwisantem i gościu jest spoko emoji3.png do tego były zawodnik MTB...ma wiedzę i nawet całkiem za darmo dał mi bieżnie do piasty, która była nie do dostania w sklepie...swój rower kupiłem w bardzo dobrej cenie i jest spoko...ale żeby smar w hamulcach??? Rower który kupiłem był zeszłoroczny i widać było, że miał przelewane hamulce, także dbają o rowery...w dodatku kilka dni po zakupie zauważyłem że mam uszkodzoną oś Maxle Lite i wymienili bez pytania, więc ja mam pozytywne odczucia co do sklepu...faktycznie nie ma co od razu wierzyć w oskarżenia emoji6.png szacunek