_Kaczor_ Napisano 26 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwiecień 2019 Cześć mam problem z hamulcami hydraulicznymi tarczowymi ponieważ nie wiem czemu jak kupiłem rower to w szczękach hamulca jest smar i mi te hamulce bardzo piszczą.A w internecie nic nie piszę o tym co z tym zrobić więc proszę powiedz co mogę zrobić z tym smarem żeby nie popsuć hamulców i tarczy. Zdjęcie mojego problemu: https://zapodaj.net/ea982b883213b.jpg.html Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 26 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwiecień 2019 Niezły troll... A tak poważnie... Szukajka nie gryzie... Te same środki użyj to wyczyszczenia wnętrza zacisku po wyjęciu klocków, klocki obawiam się, że nadają się na śmietnik, ale możesz je spróbować umyć benzyną ekstrakcyjną. Odnośnik do komentarza
seraph Napisano 26 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwiecień 2019 Ktoś posłuchał, żeby posmarować hamulce, żeby nie piszczały😱 1 Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 26 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwiecień 2019 Od kogo kupiłeś rower w takim stanie? Odnośnik do komentarza
_Kaczor_ Napisano 26 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 26 Kwiecień 2019 (edytowane) W salonie rowerowym w Kozienicach. Edytowane 26 Kwiecień 2019 przez _Kaczor_ Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 26 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwiecień 2019 2 godziny temu, _Kaczor_ napisał: W salonie rowerowym w Kozienicach. To chciałbym pogratulować panu mechanikowi... Brawo Pan! P.S. podaj nazwę, bo jeśli to prawda, to ja bym to zgłosił, a co by było gdybyś wjechał pod auto? Ten mechanik nie powinien być mechanikiem skoro robi takie rzeczy. Odnośnik do komentarza
elmapeto Napisano 26 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwiecień 2019 Krótko mówiąc KTO NIE SMARUJE TEN NIE JEDZIE!!! Swoją drogą mi też czasem przód piszczy. Myślałem o tym, zeby tarcze wyprostować ,ale w tej sytuacji...:-D Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 26 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwiecień 2019 2 godziny temu, _Kaczor_ napisał: W salonie rowerowym w Kozienicach. To się pod próbę uśmiercenia klienta nadaje. Upewnię się tylko - taki rower Ci oddali, czy sam coś kombinowałeś przy hamulcach? Odnośnik do komentarza
elmapeto Napisano 26 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwiecień 2019 Tak już całkiem poważnie . Nie chcę się aż wierzyć ,żeby tak ktoś wypuścił rower z salonu czy serwisu. Pytanie tylko czy to prawda,czy nie było jakiejś ingerencji naszego forumowicza. Bez różnicy jaki to rower i co za salon to jest niedopuszczalne i grozi utrata zdrowia lub życia! Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 26 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwiecień 2019 Taaa na takich klockach pojedzie człowiek znacznie dalej niż by chciał dla mnie to słaby troll, to są chyba m315 i pewnie mu ich nie szkoda i sobie jaja robi Odnośnik do komentarza
wozo13 Napisano 26 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwiecień 2019 W salonie rowerowym w Kozienicach.w Rowmot Kozienice? Ja kupiłem tam swojego Kellys'a mam zamiar kupić tam drugi rower albo miałem... Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 26 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 26 Kwiecień 2019 Mi się wydaje że to jakiś troll i to słaby albo chce oczernić serwis bo mu nie pod pasował, dla mnie osoba rejestrująca że 11 godzin temu i wrzucając taki post jest delikatnie mówiąc nierzetelna. Dowody niech poda, np. paragon z serwisu. Odnośnik do komentarza
Gość Napisano 27 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwiecień 2019 Albo temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza
wozo13 Napisano 27 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwiecień 2019 rozmawiałem kiedyś z tym serwisantem i gościu jest spoko do tego były zawodnik MTB...ma wiedzę i nawet całkiem za darmo dał mi bieżnie do piasty, która była nie do dostania w sklepie...swój rower kupiłem w bardzo dobrej cenie i jest spoko...ale żeby smar w hamulcach??? Rower który kupiłem był zeszłoroczny i widać było, że miał przelewane hamulce, także dbają o rowery...w dodatku kilka dni po zakupie zauważyłem że mam uszkodzoną oś Maxle Lite i wymienili bez pytania, więc ja mam pozytywne odczucia co do sklepu...faktycznie nie ma co od razu wierzyć w oskarżenia szacunek 1 Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 27 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwiecień 2019 O tym piszę, bez dowodów rzetelnych ten temat jest do zamknięcia. 1 Odnośnik do komentarza
wozo13 Napisano 27 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 27 Kwiecień 2019 Klocki pływające w smarze nawet moi kilkuletni synowie "Łobuzy " nie wpadli by na taki pomysł Odnośnik do komentarza
_Kaczor_ Napisano 27 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwiecień 2019 Przy hamulcach nic nie robiłem dopiero zorientowałem się że zaczęły piszczeć 4 dnia po zakupie roweru. W dniu 26.04.2019 o 15:59, Sziva napisał: To się pod próbę uśmiercenia klienta nadaje. Upewnię się tylko - taki rower Ci oddali, czy sam coś kombinowałeś przy hamulcach? Odnośnik do komentarza
_Kaczor_ Napisano 27 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 27 Kwiecień 2019 No tylko że rower odbierałem w Aleksandrówce a płaciłem w Kozienicach. 8 godzin temu, wozo13 napisał: rozmawiałem kiedyś z tym serwisantem i gościu jest spoko do tego były zawodnik MTB...ma wiedzę i nawet całkiem za darmo dał mi bieżnie do piasty, która była nie do dostania w sklepie...swój rower kupiłem w bardzo dobrej cenie i jest spoko...ale żeby smar w hamulcach??? Rower który kupiłem był zeszłoroczny i widać było, że miał przelewane hamulce, także dbają o rowery...w dodatku kilka dni po zakupie zauważyłem że mam uszkodzoną oś Maxle Lite i wymienili bez pytania, więc ja mam pozytywne odczucia co do sklepu...faktycznie nie ma co od razu wierzyć w oskarżenia szacunek Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi