Skocz do zawartości

Czy opłaca się samemu składać rower?

Rawq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
45 minut temu, GrochowaMTB napisał:

Wpadłem przypadkiem na ten temat. O rany...

Nie opłaca się samemu. Ale czasami można zrobić coś co się nie opłaca aby mieć dokładnie to co się chce. Ale... jeśli nie znamy się zupełnie to to co chcemy może być zupełnie bez sensu tak jak zestaw, który proponujesz do zastosowań o których piszesz. Do jazdy po lesie i asfaltami albo rower typu gravel, albo fitness, albo jakiś allmountain czy corss.

Nie składaj roweru jak nie znasz się na tym. Pójdź do sklepu o dobrej renomie, opowiedz sprzedawcy dokładnie jak wyobrażasz sobie swoje rowerowe życie. Jak będzie to sprzedawca o otwartej głowie i uczciwie podchodzący do tematu to Cię nakieruje a przy okazji... być może sprawdzisz kilka różnych rowerów na przejażdżkach. Przy składaniu samodzielnym jak się już przejedziesz na swoim dziele to będzie za późno na jakikolwiek manewr. I uwierz mi, utopisz sporą kasę :) 

Masz sporo racji, ale nie zniechęcaj kolegi do samodzielnego składania :) ja też nic nie wiedziałem na samym początku i właśnie dzięki temu, że sam chciałem go złożyć, czytałem mnóstwo, żeby się dowiedzieć jak to zrobić i czego naprawdę potrzebuję i nie żałuję ani złotówki ;)

Opublikowano
25 minut temu, szary_wolf napisał:

Masz sporo racji, ale nie zniechęcaj kolegi do samodzielnego składania :) ja też nic nie wiedziałem na samym początku i właśnie dzięki temu, że sam chciałem go złożyć, czytałem mnóstwo, żeby się dowiedzieć jak to zrobić i czego naprawdę potrzebuję i nie żałuję ani złotówki ;)

Nie jestem przeciwko składaniu. Nawet napisałem, czasami nie ważne, że się nie opłaca bo ważniejszy bywa efekt końcowy. Tylko chłopak chce poskładać sobie zupełnie bezsensowny rower zwłaszcza do zastosowań o których pisze. Mam nadzieję, że nie zaczał już bo jak pokupuje to co chce... wtopa kasy murowana.

• Lubię to! 1