PiotrKa Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Opublikowano 24 Kwietnia 2019 Szukam rękawiczek krótkich na lato z materiałów oddychających, gwarantujących odpowiednią wentylację i co najważniejsze bardzo dobrze tłumiące drgania. Wytypowałem kilka pozycji i proszę o opinię lub inne propozycje. 1. Pearl Izumi Men's Elite Gel Glove 2. Pearl Izumi Men's Select Glove 3. Pearl Izumi Select 4. Giro Strade Dure SG 5. Giro Monaco II Gel 6. Giro Bravo Gel 7. Endura FS-260 Pro Aerogel II 8. Endura FS-260 Pro Aerogel 9. Bontrager Halo Gel Glove A może jakaś pozycja firmy Chiba, Shimano?
Red Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Bardzo fajne rękawiczki ma Kross czy Author. Tyle że te drugie są bardzo delikatne ale wiatr na dłoniach jest. Fajne rękawiczki robi też Giro i te polecam
Gość Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Zobacz jeszcze Specialized BG Comp. Dla mnie rewelacja jeśli chodzi o spodnią część.
mariuszm Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Odkąd zmieniłem grupy na ESI Chunky to wszystko mi jedno czy jadę w rękawiczkach czy bez. Tłumi elegancko to co trzeba Z rękawiczek jak już zakładam w ciepłe dni, jak obecnie, to używam: POLEDNIK AIRGEL (krótkie), Author MEN SINGLE X5 (długie, ale przewiewne). Dają radę.
pszem Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 czy polednik wycofał sięz produkcji? nigdzie nie mogę znaleźć ich rękawic
KingaM Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Ja polecam BONTRAGER RACE GEL - są rewelacyjne!
m-peter Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Opublikowano 25 Kwietnia 2019 Osobiście posiadam Giro Strade Dure SG. Po kilku jazdach mogę polecić. Wygodne, nigdzie nie uciskają i nie obcierają. Tłumią bardzo dobrze a mam średnio grubą owijkę. Jednak wydaje mi się, że najlepiej po prostu sprawdzić na własnej łapie zarówno różne modele jak i różne rozmiary tak by tłumiące wkładki były w odpowiednim miejscu nie tylko względem dłoni ale również sposobu ich ułożenia na kierownicy. Pierwotnie zamówiłem większy rozmiar, zgodnie z tabelą Giro. Okazało się, że wkładki nie do końca są dokładnie pod miejscem styku z kierownicą, mniejszy rozmiar okazał się lepszy.
Gophfer Opublikowano 10 Maja 2020 Opublikowano 10 Maja 2020 Odświeżam, bo właśnie też szukam takich rękawiczek, czy ktoś używał/używa chiba gel comfort (nie plus),opinie mile widziane... https://allegro.pl/oferta/chiba-rekawiczki-gel-comfort-czarne-9236738607?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Fimala Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 20 godzin temu, Gophfer napisał: Odświeżam, bo właśnie też szukam takich rękawiczek, czy ktoś używał/używa chiba gel comfort (nie plus),opinie mile widziane... https://allegro.pl/oferta/chiba-rekawiczki-gel-comfort-czarne-9236738607?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Mam Chiby. Całkiem wygodne z tym, e wytrzymały jeden sezon. Szwy popuszczały i raczej muszę kupić nowe rękawiczki na ten sezon.
Gophfer Opublikowano 11 Maja 2020 Opublikowano 11 Maja 2020 Masz chiba gel comfort czy gel comfort plus?
Dmitrij Opublikowano 7 Maja 2021 Opublikowano 7 Maja 2021 Odświeżę temat. Krótkie rękawicę na lato, do mtb, tłumiące drgania. Miniony sezon przejechałem z EYEN Teno Gel (marka własna centrumrowerowe.pl) Wymagają juz wymiany. Co polecacie?
Agent Xero 07 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Opublikowano 6 Czerwca 2021 ehh niby bym polecił kross toyko ale trzeba dbać bo są z bardzo cienkiego materiału i lubią sie zaciągać
pierotez Opublikowano 15 Września 2021 Opublikowano 15 Września 2021 Najlepszą spodnią stronę miały Shimano tylko nie pamiętam które.
Rekomendowane odpowiedzi