***KROIX*** Napisano 24 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwiecień 2019 Cześć Szajbajki. W moje przednie koło jest scentrowane a piasty która posiadam nie opłaca się naprawiać i tu nasuwa się pytanie czy da się zapleść koło na nowej piaście i tej scentrowanej obręczy? Czy jest sens w to się bawić? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza
Piotr78 Napisano 24 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwiecień 2019 Jak mocno jest scentrowane? Hamulce tarcze czy v brejki ? Jeśli v brejki to jak mocno to nie ma sensu ( lub ma wgniotki lub/i powierzchnia gdzie trze klocek jest wklęsła/wytarta dość mocno lub minimum średnio mocno ) Odnośnik do komentarza
Kruk Napisano 24 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwiecień 2019 Jeśli jest fest z centrowana to trzeba nową obręcz bo się "nie wyprowadzi" już takiej obręczy, napisz albo zrób zdjęcie koła będzie najszybciej Odnośnik do komentarza
***KROIX*** Napisano 24 Kwiecień 2019 Autor Udostępnij Napisano 24 Kwiecień 2019 Dzisiaj nie mam jak zrobić zdjęcia. Jutro podjadę do serwisu i się zapytam a jeśli nie będę pewien to się odezwę Odnośnik do komentarza
BlackDuck Napisano 24 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwiecień 2019 Rozcentrowanie koła (bicie promieniowe i osiowe) jest zazwyczaj kwestią złego naciągu szprych. Jeżeli obręcz nie jest krzywa/wgnieciona to jak najbardziej da się zapleść nowe koło. Tylko pytanie, czy nie bardziej opłaci się zakup nowego koła. Koszt piasty, szprych i zaplatania pewnie będzie podobny co całe nowe koło. Jakie masz hamulce? Odnośnik do komentarza
elmapeto Napisano 24 Kwiecień 2019 Udostępnij Napisano 24 Kwiecień 2019 Miałem już taki przypadek,że obręcz była tak uszkodzona,że nie dało się już jej wyprostowane żaden sposób. Przemyśl zakup nowego koła. Jak kasy brak to może używkę. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi